Triathlon

Het Triathlonteam van Clytoneus bestaat uit circa honderd atleten die zich primair richten op de drie onderdelen van de triathlonsport: zwemmen, fietsen en lopen. De triatleten doen mee aan allerlei combinaties van twee of meer sporten.

Breedtesport

Iedereen kan op zijn of haar niveau de triathlonsport beoefenen, van recreatief sporter tot wedstrijdatleet. Het hele jaar door kun je de verschillende onderdelen trainen onder begeleiding van enthousiaste trainers. In de trainingen zit een trainingsopbouw; van een rustperiode naar een voorbereidingsperiode tot aan een wedstrijdperiode. De duur en/of intensiteit nemen geleidelijk toe. Met natuurlijk als doel om te zorgen dat je klaar bent voor jouw favoriete wedstrijd. Tijdens de betreffende training wordt een indeling gemaakt naar niveau. Hierdoor kan je met andere leden op jouw niveau trainen. Het is natuurlijk aan jou om te bepalen wanneer en hoe vaak je komt trainen.

Reguliere trainingen

De trainingen en locaties staan hier op een rijtje. Let op: Tijdens de zomer worden trainingen en tijdstippen aangepast. In oktober is het rustmaand.

Sportieve activiteiten

Leden van Clytoneus doen ieder jaar goed mee aan diverse wedstrijden, van achtste tot hele triathlons. De jaarlijkse hoogtepunt is daarbij de Triathlon van Woerden. Daarnaast worden regelmatig allerlei sociale en sportieve activiteiten georganiseerd zoals de eigen wedstrijden (run-bike-runs en zwemlopen), tijdritten, eindejaarsfeest, verenigingscompetitie, trainingsweekend in Limburg en gaan we vaak collectief naar de wedstrijden toe.

Steentje bijdragen

Je bent niet verplicht om aan alle trainingen en/of wedstrijden mee te doen. Dat beslis jij. Wat we wel van je verwachten, is dat je jouw steentje bijdraagt om de vereniging draaiende te houden. Door bijvoorbeeld bepaalde wedstrijden te organiseren, te fungeren als toezichthouder bij zwemtrainingen of te helpen als vrijwilliger. Hier word je automatisch voor ingedeeld.

Sponsors

Een vereniging als Clytoneus Triathlon kan niet zonder sponsors. Fysiotherapie De Rijnhoeve heeft zich als sponsor aan de triathleten verbonden. De praktijk, eigendom van triatleet Ruud van der Meer, heeft veel ervaring met sportblessures en u bent dan ook van harte welkom.

Meedoen?

Wil je proberen of het iets voor jou is? Dan kun je een keer komen meetrainen op woensdagavond (op de atletiekbaan). Meld je vooraf even bij de trainer. Wil je je aanmelden als nieuw lid, dan kan dat met dit formulier.

Meer informatie? Kijk hier voor de gids voor nieuwe leden.