Challenge Almere-triathlon

Datum:
14 september 2013
Plaats:
Almere

Almere is een begrip in de triathlongeschiedenis. Het is de enige hele triathlon van Nederland, wat betekent: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km lopen. Dit jaar nemen doen twee triathleten van Clytoneus mee. We wensen Han en Sander veel succes toe met deze enorme uitdaging. Uiteraard is alle support welkom. (De start is om 7.30 uur)

Meer informatie over het parcours:
Zwemparcours: Er worden 2 ronden van 1,9 kilometer gezwommen in het centraal gelegen Weerwater. De naam Weerwater komt omdat dit meer is gegraven nadat de Zuiderzee is drooggelegd op deze plaats en hiermee het water dus is terug gebracht.  

Fietsparcours: 1 of 2 ronde door de provincie Flevoland, racen op de bodem van de voormalig Zuiderzee. Tussen de dijken en de windmolens ga je de ultieme strijd aan. Zowel met jezelf, je tegenstanders en de eeuwig durende winden in de polder. 

Loopparcours: 4 rondes van 10,5 kilometer door Almere. Een afwisseling tussen moderne architectuur en rustgevende natuur rondom het Weerwater.

Meer informatie over de wedstrijd