NK Cross

Datum:
10 maart 2018 t/m 11 maart 2018
Plaats:
Amsterdamse Bos

Het Runnersworld NK Cross gaat dit jaar, net zoals al jaren bij de Phanos Boscross, zoveel mogelijk over het onverhard terrein van het Amsterdamse Bos. De ondergrond wordt dus gevormd door bospaden, modderig gras en zanderige paardenpaden.

Op 4 en 5 maart 2017 wordt door Phanos het Nederlands kampioenschap cross georganiseerd als onderdeel van de de 14e editie van de Phanos Boscross en Phanos Bosloop. Het Runnersworld NK Cross is een echte cross: door de velden en bosschages van het Amsterdamse Bos moet meerdere keren over onverharde paden de heuvel worden beklommen. Buitenlanders kunnen buiten mededinging meedoen aan de NK onderdelen.

Over de Phanos Boscross wordt ieder jaar weer gezegd dat het een prachtige cross over één van de zwaarste parcoursen, dit jaar als onderdeel van het Lotto Crosscircuit dus ook voor het NK Cross. Zowel de start als finish vinden plaats in de Arena waar in een gezellige en sfeervolle omgeving kan worden nagekletst met een warme versnapering of een koel drankje.