Verslag Run ATB Run

22 januari 2011

Woerden – Het seizoen is weer geopend voor de triatleten van het Aka/Bikecenter triatlonteam. De eerste wedstrijd van het seizoen, een off road run-bike-run, werd zaterdag gewonnen door Wilfred Stelling. Bij de dames pakte Rebecca van Jaarsveld de winst.

Om half vier startten 20 atleten van Clytoneus aan hun eerste wedstrijd van het seizoen. In het natte Wijkpark van Molenvliet, werd het een heus baggerspektakel. Outsider Riccardo Sprong pakte de leiding in de eerste vier rondes lopen. Stelling die bekend staat om zijn snelle wissels, wisselde ook nu supersnel en wist naderbij te komen tijdens de vier rondes op de mountainbike. Bij de tweede wissel van het fietsen naar het lopen, passeerde hij Sprong en  wist zijn voorsprong vast te houden tijdens de laatste rondes lopen op het onverharde terrein.

Stelling passeerde na 39.13 minuten als eerste de streep. Hij eindige net voor Sprong en Erwin Verweij. De dames legden een verkort parcours af. Rebecca van Jaarsveld pakte hier de winst in 40.46 minuten. Zij eindige voor Anne Appeldoorn die er ruim 43 minuten voor nodig had.