Verslag Run Bike Run

24 november 2011

WOERDEN – Onder stralende omstandigheden vond zaterdag de run-bike-run plaats van de triatleten van het AKA triatlonteam. Tijdens deze laatste wedstrijd van het seizoen zou de beslissing vallen van het clubkampioenschap. Nog nooit was het zo spannend wie er met deze titel naar huis zou gaan als dit jaar. Uiteindelijk was het Boris Kock die bij de heren met het kampioenschap aan de haal ging. Bij de dames werd het Gea Boschker. Beiden hadden de basis hiervoor al vroeg in het seizoen gelegd en wonnen, ondanks hun afwezigheid op deze run-bike-run.

Op deze hele afstand (7,2 km. lopen, 28 km. fietsen en 3,6 km. lopen) stonden elf atleten aan de start. Er werd eerst gelopen op de atletiekbaan van Clytoneus, de thuisbasis van de triatleten. Na het lopen lag John Pfaff iets voor op Han Poppema. Bij het fietsen pakte Poppema echter de koppositie over en stond die bij het lopen niet meer af. Hij kwam na 1.28.27 uur als eerste over de streep. Van de achtervolgers bleek Erwin Verweij de sterkste en eiste hiermee de tweede plaats voor zich op. Pfaff werd derde op een kleine drie minuten. Bij de dames ging de winst bij de run-bike-run naar Mieke van Kuijk, gevolgd door Hedwig van Peijenburg en Hilda Brak.

Op de halve afstand (3,6 km. lopen, 15 km. fietsen en 1,8 km. lopen) stonden 18 atleten aan de start. Ook dit was een spannende strijd. Voorin het veld was het een nek aan nek race tussen Ruud van der Meer, Wilfred Stelling, Erik Visser en Ronold Velner. Alhoewel Stelling als eerste over de streep kwam, ging Van der meer er toch met de winst vandoor in 49.30 minuten. Bij het fietsen was er namelijk enige onduidelijkheid over de plaats het keerpunt. De atleten bleken op verschillende plaatsen te zijn gekeerd in de route, waardoor de uiteindelijke winnaar beduidend te ver had gefietst.

Boris Kock werd aan het einde van de dag gehuldigd als clubkampioen bij de heren met 1772 punten. Hij bleef hiermee 1 punt voor op Pfaff die op 1771 punten bleef steken. Deze titel bij de dames ging naar Gea Boschker, die over een triatlon, run-bike-run en een zwemloop het beste resultaat neerzette met 1275 punten.