Verslag Zwemloop

6 maart 2011

Woerden - Beter hadden de omstandigheden niet kunnen zijn voor de triatleten van het AKA-team die meededen aan de zwemloop. Met heerlijk zonnig lenteweer en een fantastische sfeer, werd zondag het seizoen voor de triatleten geopend met een prachtige zwemloop.
Om half een startten de Clytoneus atleten met 1 kilometer zwemmen in het Batensteinbad. Vervolgens liepen zij twee ronden via het Brediusbos naar Kamerik en weer terug. Boris Kock kwam als eerste het water uit in een tijd van 12.53 minuten. Hij sloeg hiermee een gat met zijn achtervolgers. Zijn voorsprong op Hein Horninge wist hij bij het lopen vast te houden. Na 1:04:02 uur kwam hij als eerste over de finish. Kock neemt daarmee voorlopig de leiding in de strijd om het clubkampioenschap. Horninge behield zijn tweede plaats. De snelste dame op deze afstand was Hedwig Pijnenburg in 1:14:24 uur.
Op de halve afstand stonden 16 deelnemers aan de start. Daarbij zaten ook enkele debutanten die op de uitnodiging van Clytoneus waren ingegaan om mee te doen. De deelnemers moesten eerst 500 meter zwemmen.  Waterpoloër Christel Bosch kwam als eerste het bad uit na 7.44 minuten. Tijdens de 5 kilometer hardlopen werd ze echter ingehaald door de uiteindelijke winnaar, Sander Sprong die na 29.57 minuten de finish passeerde. Rebecca van Jaarsveld was de snelste dame in 34.33 minuten.
Voor de triatleten was het de eerste wedstrijd van het seizoen die meetelt voor het clubkampioenschap. Mede door de groei van de vereniging is het aantal kanshebbers gestegen en belooft het een spannend jaar te worden. Voor het kampioenschap telt verder nog een run-bike-run en de Triatlon van Woerden mee (2e Pinksterdag).