Uitslag Run Bike Run

25 april 2011

Woerden – Op Tweede Paasdag organiseerde het AKA triatlonteam van Clytoneus haar voorjaars Run-Bike-Run meetellend voor hun clubcompetitie. Onder stralende zomerse omstandigheden werd Thijs Ros de winnaar op de hele afstand, op de halve afstand won Han Poppema.

Om tien uur mochten de kinderen van de Woerdense duursporters in de voetsporen treden van ouders. Een half uur later was het de beurt aan de 16 deelnemers over de hele afstand (7,2 km. lopen, 30 km. fietsen en 3,6 km. lopen). Clytoneus atleet Thijs Ros nam direct de leiding op de atletiekbaan van Clytoneus en stond deze niet meer af. Hij finishte na 1:32.25 uur. Van de achtervolgers bleek Cas van Zweden de sterkste en eiste hiermee de tweede plaats voor zich op. Eerste dame werd Wilma van der Meijden in een tijd van 1:44.49 uur.

De 22 deelnemers aan de halve afstand (3,6 km. lopen, 15 km. fietsen en 1,8 km. lopen) gingen om half twaalf van start. Han Poppema nam al snel voorsprong bij het lopen. Hij kon met een ruime marge beginnen aan zijn 15 fietsrondes op het fietsparcours van Sportpark Cromwijck. Poppema finishte als eerste in 46:36 minuten. Debutant Andre van Wijngaarden fietste ijzersterk en finishte als tweede. Liane Verheul zegevierde bij de dames. Zij had 55:22 minuten nodig voor de wedstrijd.