Verslag Triathlon Breukelen

7 mei 2011

Breukelen – In zeer zonnige, maar winderige omstandigheden reisden zaterdag twee AKA-triatleten van AV Clytoneus af naar Breukelen. Zij namen, samen met 134 andere triatleten, deel aan de 21e  ‘Kwart van Breukelen’. Voor deze discipline dient er 1000 meter te worden gezwommen, ruim 40 kilometer gefietst en 10 kilometer gelopen. Henk Fidder werd tweede in zijn categorie heren 60.

De AKA triatleet van AV Clytoneus startte al om 8 uur ’s morgens in de eerste serie voor zijn 1000 meter zwemmen. Hij verliet het zwemwater van sportcomplex ’t Kikkerfort na 22:14 minuten. De fietsroute langs het Amsterdam-Rijnkanaal, Nigtevecht en Abcoude was redelijk zwaar met een forse wind. Na de wissel liep hij de 10 kilometer vervolgens in 1:06:37 uur. Met een eindtijd van 2:54.19 uur mocht Fidder uiteindelijk plaats nemen op de tweede trede van het podium.

Triatlete Gea Boschker kwam als eerste het water uit. Zij eindige uiteindelijk als 4e  in haar categorie dames 40 in 2:29.58 uur. Hiermee kan zij tevreden terugkijken op deze prestatie in haar voorbereiding op de halve triatlon van Nieuwkoop.