Verslag Triathlon Oud Gastel

25 juni 2011

Oud Gastel- Afgelopen zaterdag reisde Henk Fidder van het AKA/Bikecenter triatlonteam af naar het West-Brabantse Oud Gastel voor deelname aan de 27e kwart triatlon daar. Met een eindtijd van 2:52.34 uur reikte hij de tweede plaats in zijn categorie heren 60+.

De triatleet van Clytoneus legde de 1000 meter zwemmen in de Roosendaalse Vliet af in 21.21 minuten. Hierna volgde ruim 40 zware kilometers op de fiets door de regen, wind en het  modderige parcours. Voor de afsluitende 10 kilometer lopen had de 68 jarige inwoner van Woerden 1:03.15 uur nodig. De omstandigheden waren  niet bepaald ideaal om een toptijd neer te zetten. “ Het was echt verschrikkelijk koud” aldus Fidder, die blij was bij het fietsonderdeel extra kleding te hebben aangetrokken.

Met een tweede plaats kijkt Fidder terug op een mooie prestatie. Het blijft voorlopig nog even de vraag of hij dit seizoen ook de langere wedstrijden voor zijn rekening neemt. “Het lopen zal dan eerst weer wat gemakkelijker moeten gaan.” geeft de zeer ervaren duursporter zelf aan.