Verslag Triathlon Heereveen

4 juni 2011

Heerenveen – Han Poppema heeft goede zaken gedaan voor zijn klassering in de NTB Triatlon Series voor age-groupers. De Aka/Bike Center triatleet pakte zaterdag bij de Club Fysio Triatlon van Heerenveen de winst op de achtste afstand.

Poppema die zich ook dit jaar weer aan het voorbereiden is op de hele triatlon in Almere, kwam in het Noorden van het land op de sprintafstand uit. De Clytoneus atleet startte om 12.40 uur onder prachtige omstandigheden aan zijn winnende race. Allereerst werd 500 meter gezwommen in de vijver bij het Belvedère museum. Hij deed dit in 8.19 minuten. Daarna volgden 18 kilometer op de fiets rond De Knipe, een klein dorp in de buurt van Heerenveen. De afsluitende 5 kilometer hardlopen vond plaats in de woonwijk Skoatterwald. In 58.22 minuten kwam de sportleraar uit Linschoten als eerste over de eindstreep van zijn serie heren 40+.

Om uiteindelijk ook voor de prijzen van het eindklassement van de NTB Triatlon Series in aanmerking te komen, moet hij nog aan twee andere triatlons deelnemen. Zijn beste klasseringen daar zullen tellen.