Verslag Triathlon Nuenen

3 juli 2011

Nuenen – Met in totaal ruim 550 deelnemers kan teruggekeken worden op een mooie triatlon in Nuenen. Het weer werkte bijzonder goed mee waardoor de atleten in het zonnetje bij een aangename 21 graden hun zwem-, fiets- en looponderdeel konden afwerken. Henk Fidder deed als enige lid van het AKA/Bikecenter Woerden triatlonteam mee aan de kwart.

Na een aantal tropische dagen met temperaturen ruim boven de 30 graden, bleken de omstandigheden op 3 juli tijdens de 2e Dolphin Triathlon Nuenen een stuk aangenamer te zijn. Gevolg van het warme weer was dat er zonder wetsuit gezwommen moest worden in het buitenwater van Strandbad Nuenen. Fidder zwom zijn kilometer in 23.18 minuten. Na 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen, finishte hij in 2:57.44 minuten. Hij kan hiermee terug kijken op een mooie wedstrijd. Omdat er geen leeftijdscategorieën waren, viel de Clytoneus triatleet hiermee niet in de prijzen.