Verslag Triathlon Veenendaal

20 augustus 2011

Veenendaal – De Woerdense triatleten van het Aka triatlonteam reisden zaterdag af naar de triatlon van Veenendaal. De 29e editie van deze wedstrijd maakt onderdeel uit van hun clubkampioenschap. Onder zonnige omstandigheden werd het een groot succes. Zo pakte Erik Visser de winst op de achtste afstand en deed Jan Luidens dat bij de kwart. Het trio van Woerdense triatleten eindigde op de vijfde plaats.

Op de achtste afstand kwamen twaalf duursporters van Clytoneus in actie. Erik Visser zette de snelste Woerdense zwemtijd neer over de 500 meter in de surfvijver bij park ‘de Groene velden’ (8:07 min.). Hij kwam hiermee als tweede van zijn categorie het water uit. Op de fiets  over Rondweg-Oost zette hij de achtervolging in. Door een sterk optreden op de fiets nam hij de leiding in de wedstrijd over en stond deze niet meer af. Tijdens de afsluitende vijf kilometer lopen wist hij zijn voorsprong verder uit te bouwen. Met een eindtijd van 1:04:32 uur passeerde hij als eerste de eindstreep bij de heren 50+. Debutante Hilda Brak eindigde op een vierde plaats in haar categorie dames 40+ in 1:18:38 uur.

Op de kwart afstand kwamen vijf Woerdense triatleten uit. Jan Luidens (Kamerik) behaalde de eerste plaats in de categorie 60+ in 2:19.56 uur. Junior Michael Meijer behaalde hier de tweede plaats. De Olympische afstand was het officiële Nederlands Kampioenschap voor masters. John Pfaff werd 10e in 2:10.31 uur (categorie 40+) en Henk Fidder eindigde op de vierde plaats bij de 60+. Dick van Beuzekom, Wilmar de Valk en Jaap Dekker vormden samen een trio en legden een kwart triatlon af in estafettevorm. In een ijzerstrek deelnemersveld eindigden zij als vijfde na 2:04.23 uur.