Verslag Zwemloop

30 augustus 2011

Woerden- Afgelopen dinsdag stond voor 28 AKA-triatleten van Clytoneus de tweede zwemloop van dit seizoen op het programma. De zwemloop telt samen met een run-bike-run en de triatlons van Woerden en Veenendaal mee voor het clubkampioenschap.

De deelnemers konden deze zwemloop kiezen uit een lange afstand van 1 kilometer zwemmen en 10 kilometer lopen of de korte variant (500 mtr/5 km.). Boris Kock  legde op de lange afstand de 40 banen in het Batensteinbad als snelste af in 12.57 minuten. Hiermee had hij een riante voorsprong, maar kon deze helaas niet vasthouden bij het lopen. Andy Koolmees liep hem voorbij en kwam vervolgens als eerste over de streep na 51.44 minuten. Tweede werd John Pfaff en doet hiermee goede zaken voor het clubkampioenschap, aangezien Koolmees meedeed als introducé en geen punten pakt. Wat volgt is een spannende finale van het clubkampioenschap dat op 24 september beslist wordt tijdens de laatste run-bike-run van het seizoen. Kock en Pfaff zijn hier aan elkaar gewaagd.

Op de korte afstand kwam AKA triatleet Herman Stelling het eerste het water uit na 7.14 minuten. Het loopparcours ging via het Brediusbos en de Oudelandseweg over de Mijzijde naar het keerpunt net voor Kamerik. Tijdens de 5 kilometer lopen kon hij niet meer worden bijgehaald door Jermain Sahuleka. Stelling eindige als eerste in 26.44 minuten, gevolgd door Sahuleka (28.07). De eerste dame was Gea Boschker (31.11).