Verslag Triathlon Bodegraven

5 september 2011

BODEGRAVEN – Zaterdagmorgen stonden 11 triatleten van het AKA-triatlonteam aan de start bij de najaartriatlon van Bodegraven. Prachtig weer en een gezellig sfeer droegen bij aan mooie prestaties van de Woerdense atleten van Clytoneus.

In de serie die bestond uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen kwamen Woerdense 10 atleten in actie. In het 50 meter buitenbad van zwembad De Kuil kwamen de broers Stelling samen als eerste het water uit van 6.43 minuten. Herman Stelling was hiermee ook de eerste van zijn categorie. Een minuut later werden zij gevolgd door Erik Visser.

Na een wissel startten de deelnemers aan 20 kilometer fietsen via Zwammerdam en Alphen aan den Rijn. Bij het fietsen kon Herman Stelling zijn voorsprong niet vasthouden en kwam uiteindelijk als tweede van zijn categorie heren 40 over de streep na 59.03 minuten. Visser zat hier vlak achter en finishte na 59.50 minuten. Hij werd hiermee eerste in zijn leeftijdscategorie heren 50.

Andere opvallende prestaties werden neergezet door de dames. Zowel Aafke Smeets als Liane Verheul zette beiden een dik persoonlijk record neer met respectievelijk 1.11.24 en 1.09.28 uur. Verheul eindigde hiermee net naast het podium, zij werd vierde bij de dames. Ada Briedé werd de 16e dame na 1.17.49 uur. De Kamerikse Heleen Groeneboom debuteerde op een zestiende afstand. Ze kan terugkijken op een geslaagde eerste triatlon waar ze als tweede dame finishte na 40.21 minuten.