Indoor Apeldoorn

22 januari 2012

Afgelopen weekend 21 en 22 januari vonden de D en C spelen indooratletiek in Apeldoorn plaats. De nationale kampioenschappen voor 12 t/m 15 jaar.

Op zaterdag kwamen de D junioren aan de bak. Britta de Haan van AV Clytoneus was de enige D junior (MD 2e jaars) vanuit Woerden. Zij kwam uit op de onderdelen 60 meter horden en verspringen. Via series en halve finale wist zij zich te plaatsen voor de finale. Die won zij overtuigend in 9.94 sec. Vorig jaar mocht zij zich op deze afstand ook al de snelste noemen met 9.99 sec.

Het verspringen volgde daarna, maar daar kwam Britta niet zo goed uit de verf. Zij werd 7e met 4.60 m. In de kwalificaties sprong zij gemakkelijk 4.75 en zij had van de wedstrijd dus meer verwacht met een persoonlijk record van 4.89 achter haar naam. Vorig jaar wist zij bij het verspringen nog een zilveren plak te bemachtigen.

Op zondag bij de C junioren deden er meer atleten van AV Clytoneus mee. Imogen Beard MC 1e jaars kwam uit op de 60 meter horden en het verspringen. Op de horden liep zij in de series een nieuw persoonlijk record met 10.50 sec en kwalificeerde zij zich daarmee voor de halve finale. Daar liep zij een fractie langzamer (10.68 sec) en schoot tekort voor de finale.

Voor het verspringen was er een kwalificatieronde. De eis lag op 4.80 m en met 4.50 m haalde zij niet de wedstrijd.

Bij de jongens waren er een aantal JC 1e jaars die meededen. Laurens Corbière en Freek Tiel Groenestege op kogel en Job de Swart op de 60 meter, 60 meter horden en hoogspringen.

Laurens kwam met 8.45 m helaas niet door de kwalificatie. Freek haalde met 9.04 m de wedstrijd en kwam daar tot 9.06 m en werd daarmee 10e.
Job kwam bij de 60 m (8.88 sec) en 60 m horden (11.10 sec en PR) niet verder dan de series en haalde bij het hoogspringen 1.40 m waar hij 12e mee werd.
Bij de JC 2e jaars liep Jelle Heijne de 60 m sprint. Hij kwam tot de halve finale en liep daar met 8.24 sec. een evenaring van zijn record. Alle uitslagen.