CrossDuathlon Groesbeek

16 december 2012

Zondag 16 december vond de 9e Cerberus CrossDuathlon in Groesbeek plaats. Een wedstrijd waarbij de deelnemers afwisselend lopen, fietsen en lopen. Vanuit Clytoneus was AKA-triathleet Pim van der Meer richting Groesbeek vertrokken om deel te nemen.

De Cerberus Cross Duathlon heeft een loodzwaar parcours dat over de prachtig beboste heuvels van Groesbeek en gedeeltelijk over de plaatselijke motorcrossbaan loopt. De regenval van de afgelopen weken maakte er een ware baggerbende van, aldus Van der Meer. Deelnemers konden een keuze maken uit  een lange en korte afstand. De lange besloeg 6.5 km lopen, 21 km fietsen en 3.25 km lopen. Op de korte afstand werd 3.25 km gelopen, 7 km gefietst en weer 3.25 km gelopen. Van de 200 deelnemers, kwam Van der Meer na 1.05 uur over de streep op de korte afstand.