NK Indoor junioren

11 februari 2012

Goud en Zilver tijdens NK Junioren Femke Corbière zorgt voor verrassing
Tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen indoor in Apeldoorn hebben de atleten van Clytoneus goed van zich laten spreken. De kleine equipe die afreisde naar het Omnisportcentrum keerde huiswaarts met 2 medailles, een gouden en een zilveren.

GOUD

FEMKE CORBIÈRE zorgde voor een daverende verrassing door in de laatste ronde het Goud op te eisen bij het kogelstoten voor meisjes B junioren.

Vooraf hoorde ze wel bij de favorieten voor een medaille en de hoop was ook dat ze er een zou winnen. Het doel was echter een finaleplaats en een persoonlijk record en wat het dan waard zou zijn was afwachten. Femke begon de wedstrijd goed, met 12.55m bleef ze maar 31cm achter haar PR. In de 2e stoot ging het 4cm verder en ook poging nummer 3 was weer een paar centimeter erbij. Inmiddels stond ze op de 3e plek maar de concurrentie stond er vlak achter. Poging 4 maakte ze ongeldig en met poging 5 kroop ze weer dichter naar de nummer 2 op dat moment. In de laatste poging maakte de nummer 4 in de wedstrijd het nog even spannend, maar de afstand bleek te weinig, Femke was dus al zeker van Brons!! Onder luide aanmoedigingen van de meegereisde supporters en coaches stapte Femke met een grote grijns op haar gezicht de ring in en begon aan iets bijzonders. Ze ging staan, deed haar beste aanglij uit de wedstrijd en beukte de kogel naar 13.20m!! Het dak ging eraf bij ondergetekende en toen de afstand op het bord verscheen ontplofte de supportersgare helemaal. In de laatste poging alles uit de kast knallen en de leiding in de wedstrijd pakken kunnen alleen hele groten. De 2 meiden die voor haar stonden moesten hun laatste poging nog doen maar die presteerde niks meer. Femke pakte gewoon GOUD!!! Wat een geweldige prestatie!! En wat ontzettend leuk voor coach Mirjam v/d Bremen die er samen met Femke de laatste tijd zo hard voor gewerkt heeft!! Proficiat!

Femke op het podium bij de medailleceremonie.

ZILVER

Later op de dag was het aan RICCARDO SPRONG om een medaille uit het vuur te gaan slepen op de 1500m. Ook Fenno Polderman en Tim Valentijn deden mee. Tim liep in de eerste serie en benaderde zijn PR met 3sec.

Riccardo en Fenno liepen in de snelste serie waarin Riccardo de topfavoriet was. Zo liep hij ook, steeds attent voorin en alles wees erop dat hij de race volledig onder controle had. Met nog 3 ronden te gaan plaatste hij een versnelling en liet het voltallige veld zijn hielen zien. Een gouden race leek in de maak. Echter met nog 2 rondjes te gaan stokte het ritme wat en daalde zijn tempo. De 2 weken ervoor had hij last van pijntjes gehad en geen goede looptraining kunnen doen, alleen fietsen, en dat wreekte zich nu. Zijn benen liepen vol en de rest kwam weer dichterbij waardoor de concurrentie weer hoop kreeg. In de laatste ronde denderde er een over Riccardo heen en waar hij normaal gesproken deze aanval moeiteloos zou opvangen, moest hij nu lossen. Het was gedaan en hij liep de race plichtmatig uit naar het zilver. Uit vorm zijn, met moeilijke benen op een NK verschijnen en dan toch zilver pakken getuigd toch van grote klasse. Tijdens het outdoor seizoen zal hij er weer staan!!

Fenno liep helaas een teleurstellende race. De eerste 3 ronden kon hij nog goed volgen maar daarna moest hij een gat laten en kon dat niet meer dichtlopen. Ook zijn neus staat nu richting outdoorseizoen.
Iets eerder op de dag waren Luc Baardman en Roel Wouters al in actie geweest. Luc had snode plannen om zijn PR op de 60m flink te verbeteren. Hij startte weergaloos en leek hard op weg om dat plan uit te gaan voeren maar na 10m maakte hij een aantal mispassen waardoor hij teveel snelheid verloor. Moedig worstelde hij verder maar een toptijd bleek niet meer mogelijk.

Ook Roel kreeg op zijn eerste NK te kampen met wat kleine problemen. Tijdens het inspringen kwam hij steeds prima uit op de balk, maar in de wedstrijd kreeg hij dat niet meer voor elkaar. Met 5.64m en een halve meter voor de balk afgezet eindigde hij op een 12e plaats. Een dag later kwam hij nog uit op de 60mh. Net als Luc startte hij geweldig, helaas klapte hij vol op horde 3 en stond helemaal stil waardoor een goede klassering en tijd onmogelijk werden.

Charlene Onyema zou ook nog deelnemen op 60m en verspringen waar ze mee zou kunnen doen om de finaleplaatsen, maar helaas was ze ziek.

Kortom, een NK Junioren met ups en downs, maar laten we vooral genieten van die geweldige prestatie van Femke!! Als u haar op de baan tegenkomt feliciteer haar dan even, vindt ze leuk........

Thijs