Verslag Zwemloop

4 maart 2012

WOERDEN – Voor de triatleten van Clytoneus is zondag het seizoen weer begonnen met de eerste wedstrijd om het clubkampioenschap. De atleten van het AKA-triatlonteam konden uitkomen op de hele en de halve afstand van de zwemloop. Deze werden gewonnen door Herman Stelling en Sander Sprong.

Om drie uur startten de Clytoneus atleten met 1 kilometer zwemmen in het Batensteinbad. Vervolgens liepen zij twee ronden via het Brediusbos naar Kamerik en weer terug. Bij het zwemmen gaven Herman Stelling en John Pfaff  elkaar geen meter en werd het een echte nek-aan-nek race.  Door een snellere wissel kon Stelling een kleine voorsprong pakken, die hij vervolgens wist uit te breiden bij het lopen. Na 53:07 minuten kwam hij als eerste over de finish.  Stelling neemt daarmee voorlopig de leiding in de strijd om het clubkampioenschap. De snelste dame op deze afstand was Mieke van Kuijk in 1:10:14 uur, na 20 seconden gevolgd door Hedwig Pijnenburg.

Op de halve afstand stonden 17 deelnemers aan de start. De deelnemers moesten eerst 500 meter zwemmen.  Gea Boschker kwam als eerste het bad uit na 7.45 minuten. Bij het lopen werd ze echter  ingehaald door Sander Sprong die hierdoor, net als vorig jaar, de winst pakte. Hij passeerde de finish na 30:48 minuten, en was hiermee een kleine minuut langzamer dan vorig jaar. Jeugdtalent Sonny Gallmann, die dit jaar voor het eerst bij Clytoneus meetraint, zette met een tijd van 31:56 minuten een bijzonder goede prestatie neer. Gea Boschker was de snelste dame in 32:54 minuten.

Voor de triatleten was het de eerste wedstrijd van het seizoen die meetelt voor het clubkampioenschap. Mede door de groei van de vereniging is het aantal kanshebbers gestegen en belooft het een spannend jaar te worden. Voor het kampioenschap telt verder nog een run-bike-run en de Triatlon van Woerden mee (2e Pinksterdag).