Nationale C-spelen Indoor

22 januari 2013

Britta de Haan scoort, Freek Tiel-Groenestege verrast

2x goud en 1x brons tijdens C-spelen indoor

Tijdens de Nationale C-spelen indoor hebben diverse atleten van AV Clytoneus voor geweldige prestaties gezorgd. Vele persoonlijke records sneuvelden en er gingen 3 medailles mee naar Woerden. Vooral Britta de Haan was een klasse apart en keerde met twee gouden medailles huiswaarts. Voor de grootste verrassing zorgde Echter Freek Tiel-Groenestege die vriend en vijand verbaasde en zomaar op het podium terecht kwam om het brons in ontvangst te nemen. Foto's !


Britta die uitkwam op de onderdelen 60mh en verspringen had een zware maar productieve dag die al erg vroeg begon. Dat was ook te merken tijdens de series voor de 60mh die ze bijna verprutste op de eerste horde. Gelukkig herstelde ze fenomenaal en wist alsnog kwalificatie voor de halve finale af te dwingen. Daarin liet ze zien dat er niet met haar te sollen viel, ze zette ze de snelste tijd op de klokken en plaatste zich als beste voor de finale. Tussen de hordenraces door moest ze nog even de kwalificaties verspringen afwerken. Dat was een makkie, na één sprong was ze al klaar. Ze verpulverde haar PR naar 5.34m wat tevens een nieuw clubrecord betekende. Dat beloofde wat voor beide finales!!
De verspring finale werd echter weer een flinke dobber. Britta begon met twee ongeldige sprongen en maakte het flink spannend. In haar 3e poging sprong ze gelukkig weer als vanouds en zette 5.14m neer wat genoeg was voor het goud.
Vermoeid van het verspringen en de rest van de dag kwam toen de finale 60mh nog. Na een bliksemstart werd het vechten voor Britta en met een uiterste krachtinspanning wist ze zich als eerste over de finish te gooien, het verschil met de nummer 2 was maar een paar duizendsten.

Freek werd flink geïnspireerd door de prestaties van Britta en zette in de kwalificaties kogelstoten een mooie reeks neer. Een geweldige reeks zelfs. Al zijn stoten waren verder dan zijn oude PR en de verste zelfs een meter!! Met 11.83m plaatste hij zich makkelijk voor de finale later die dag.
In de finale liet Freek zien minder last van zenuwen te hebben dan tijdens de kwalificaties. Hij opende meteen met een goede stoot en stond 3e in het klassement. Een paar pogingen verder vond hij zichzelf terug op plek 4 waarna er nog twee pogingen werden afgewerkt.
De 5e poging was erg matig, maar zoals echte toppers het doen, deed Freek het ook!! In zijn 6e en laatste poging klapte hij nog eens uit de school en beukte de kogel over de 12m!!! De supporters op de tribune braken de hal af bij deze verrassing en wachtten in spanning op de afstand. Toen er 12.19m op het bord verscheen barstte er een orkaan los. Wat een geweldige onverwachte prestatie!! Niet veel later beklom hij glimmend van trots het podium.

Maar niet alleen Britta en Freek presteerden goed. Er gingen meer PR’s de geschiedenisboeken in. Zo stootte Laurens Corbière zijn kogel voor het eerst over de 10m naar 10.16m en eindigde daarme maar net buiten de finale met een 14e plaats.
Mike van den Hoek deed ook een flinke duit in het recordzakje. Hij sprong een dik PR en met 1,60m eindigde hij als 6e bij de C junioren 1e jaars.
Ook Job de Swart sprong hoog. Hij werd helaas gehinderd door een pijnlijk stuitje en had veel pijn bij het springen. Toch kwam hij nog tot 1,50m en werd daarmee 13e.
Imogen Beard kwam nog uit op 2 onderdelen, verspringen en kogelstoten. Ze kwam tot respectievelijk 4.33m en 8.34m
Pauline Karsemeijer liep in de series 60mh 10.81sec wat een PR betekende en bij het verspringen kwam ze tot 4.61m.

Een superdag voor de jongens en meiden. Veel mooie prestaties en een hele goede sfeer. Leuke ouders die mee waren en atleten die elkaar hartstochtelijk aanmoedigden. Dat belooft wat voor de overige wedstrijden!!!!