Winterse omstandigheden bij ATB Run-Bike-Run

28 januari 2013

Afgelopen zaterdag is het wedstrijdseizoen weer van start gegaan voor de triathleten. Klokslag vier uur gingen 29 individuen en 12 duo’s van start voor een offroad Run Bike Run in Wijkpark Molenviet. Door de ongelijke bevroren ondergrond waren de vier looprondes erg lastig. Ook op de fiets ondervonden de athleten de nodige hinder door de glibberpartijen en spekgladde boomworstels. John Epskamp wist hier het beste mee om te gaan. Hij reed op zijn mountainbike een superrace, maar Thijs Ros was echter oppermachtig.

Ook na het fietsonderdeel lag Thijs nog steeds aan kop en deze voorsprong stond hij ook bij de laatste twee looprondes niet meer af.  Als eerste passeerde hij de eindstreep na 47.30 minuten. Ronald Velner bleef enigsinds in het spoor maar moest toch ruim drie minuten toegeven op de winnaar. Van de twaalf deelnemende duo’s werden Jaap Dekker en Patrick Blijleven winnaar. De dames legden een verkort parcours af. Corinna Mocking pakte hier de winst in 56.58 minuten. Zij eindige voor Ada Briedé.

De middag werd afgesloten met een heerlijk buffet in de kantine van Clytoneus. Het seizoen is hiermee weer geopend voor de triathleten van het Aka/Bikecenter triathlonteam. Op naar de eerste zwemloop van het seizoen op 17 maart a.s.

Bekijk ook de film van de wedstrijd.