AKA-triathleten zwemmen 6 uur

6 januari 2013

Zwembad "de Wel" en zwemvereniging de Plas organiseerden ook dit jaar weer de 6 uur van Nieuwkoop. In deze wedstrijd, strijden zwemverenigingen om zoveel mogelijk banen te zwemmen in 6 uur. Zaterdag  gingen 20 teams stipt om 18.00 uur van start voor de 6 uur van Nieuwkoop. Ook de AKA-triathleten waren dit jaar met een team vertegenwoordigd.

Elke zwemmer zwemt 15 minuten en wordt daarna afgelost door de volgende zwemmer van zijn team. Elke zwemmer zwemt dus meerdere malen op een avond. Na het eerste kwartier was al duidelijk dat alle teams er vol tegen aan gingen en na een uur werd duidelijk welke teams gingen strijden voor de eerste plaats.

Voor de triathleten van Clytoneus stond de teamprestatie en gezelligheid centraal. Onder het genot van diverse lekkere versnaperingen werd het een leuke avond waarbij ook een mooie prestatie werd neergezet. De afstanden die per kwartier gezwommen werden varieerden van 700 tot 1200 meter en in totaal legden de triathleten van Clytoneus in 6 uur zwemmen 21,6 km af. Hiermee bereikten ze de 11e plaats. Het winnende team zwom bijna 27 kilometer. Bekijk alle uitslagen.