Natte seizoensstart voor triathleten

17 maart 2013

 

Heren-hele afstand:
1. John Pfaff (midden)
2. Eric Schulte (links)
3. Boris Kock (rechts)

Dames-hele afstand:
1. Hedwig Pijnenburg (links)
2. Mieke van Kuijk (rechts)
 

Heren-halve afstand:
1. Sander Palm (rechts)
2. Sander Eys (links)
3. Leon Pol (niet op foto)

Dames-halve afstand:
1. Christel Bosch (midden)
2. Lotte Ruyten (links)
3. Suzanne ter Maat (rechts)

Alle uitslagen

WOERDEN – Voor de triathleten van Clytoneus is zondag 17 maart het seizoen weer begonnen met de eerste wedstrijd om het clubkampioenschap. De atleten van het AKA/BikeCenter-triathlonteam konden uitkomen op de hele en de halve afstand van de zwemloop. Het werd een druk bezochte editie, met 45 deelnemers aan de start, die werd gewonnen door John Pfaff op de hele en Sander Palm op de halve afstand. Bij de dames waren het Hedwig Pijnenburg en Christel Bosch.

Om drie uur startten de Clytoneus atleten op de hele afstand met 1 kilometer zwemmen in het Batensteinbad. Vervolgens liepen zij twee ronden via het Brediusbos naar Kamerik en weer terug. Boris Kock verliet als eerste het zwembad na 12:44 minuten. Inmiddels was het flink gaan regenen en werden het 10 natte kilometers. John Pfaff volgde na ongeveer anderhalve minuut.  Hij liep een goede race, passeerde Kock en kwam na 56:59 minuten als eerste over de finish. Hij neemt daarmee voorlopig de leiding in de strijd om het clubkampioenschap. Volgens eigen zeggen was het de dertiende keer dat hij de zwemloop wist te winnen, nu maar hopen dat dit geen pech brengt voor de rest van het seizoen. De snelste dame op deze afstand was Hedwig Pijnenburg in 1:11:00 uur, die in een ware eindsprint nipt Mieke van Kuijk voor wist te blijven.  

Op de halve afstand stonden maar liefst 26 deelnemers aan de start. Sander Palm wist in de stromende regen de winst te pakken in 28.33 minuten, ruim 2 minuten later gevolgd door Sander Eijs. Christel Bosch was de snelste dame in 36:04 minuten, gevolgd door Lotte Ruyten. Ook jeugdtalent Lieke Heupink, die dit jaar voor het tweede jaar bij Clytoneus meetraint, zette met een tijd van 46:18 minuten een bijzonder goede prestatie neer.

Foto's van Paula Bouman Fotografie.