Maarten Heisen blikt terug op het NK indoor

2 maart 2013

Maarten Heisen blikt terug op zijn zilveren medaille bij het NK indoor, op 16 en 17 februari j.l:

Bij het Nederlands Kampioenschap indoor ben ik tweede geworden op de 60 meter sprint. Het kampioenschap werd gehouden in het Omnisport in Apeldoorn, nog steeds de enige volwaardige indoor atletiekaccommodatie van Nederland.

Ondertussen is dit mijn vijfde medaille op een nationaal kampioenschap bij de senioren, maar de laatste dateerde al weer van 2008. Na een lange revalidatie van een afgescheurde achillespees in 2010, heb ik nu dus weer de weg naar het podium gevonden. Toch had er voor mijn gevoel nog iets meer ingezeten, aangezien ik in de halve finale een betere race liep. Het is wel heel gaaf om nu weer op het hoogste niveau te kunnen strijden om de medailles.

Dit was mijn laatste wedstrijd van het indoorseizoen. Eerst neem ik even een weekje wat gas terug om me daarna voor te bereiden op het komende outdoorseizoen. Het doel voor mij zal zijn om me voor het Wereld Kampioenschap in Moskou te plaatsen met het estafetteteam. De prestaties van het afgelopen weekend geven me veel vertrouwen hiervoor. Op het moment ben ik niet meer zo veel te zien op de atletiekbaan in Woerden, aangezien ik vooral op Papendal train en sinds dit jaar ook in Saarbr├╝cken, Duitsland.

Bedankt voor de felicitaties en tot het zomerseizoen!