Verslag 1e wedstrijd damescompetitie

1 mei 2013

Verslag van 1e wedstrijd damescompetitie 3e divisie

Dit jaar leek het er op dat we een goede damesploeg aan de start konden brengen. Niets is minder waar. Als ik de uitvallers opnoem, zijn dat er net zo veel als de uiteindelijke ploeg. De wedstrijdorganisatie van AAV 36 heeft het bijzonder druk gehad met ons.
Ilse: examentraining
Charlene: enkelbanden verrekt
Aafke: ziek
Jamie: ziek
 
Dus werd alles wat ooit aan atletiek heeft gedaan werd aangeschreven en zo stond er toch een damesploeg. Alleen de 100 meter horden bleef onbezet. Charlene ging mee als toeschouwer en Ingrid de Haan als jurylid.
 
Op de 800 meter ging ‘oud’ talent Miranda van de Berg het eerste stuk aan kop en eindigde uiteindelijke als 2e in haar serie. Met een overall 5e tijd van 2.42.06 was zij wel tevreden.
 
Met discus was het toch nog nestor Mirjam van den Bremen die de punten voor de ploeg moest binnen slepen. Alles boven de 30 meter vindt zij nog acceptabel, dus de 30.15 m kan er nog meer door. Waar blijft de jeugd?
 
Bij het verspringen was het een nerveuze Tola Agbaye die met de wisselende wind moest proberen goed op de balk uit te komen. Door haar zwakke rug zou ze eigenlijk maar 2 pogingen doen, maar omdat zij (en wij) vonden dat er steeds meer in zat, heeft ze ze toch alle 4 gesprongen. De 4.56 m was redelijk dicht bij haar P.R.
 
Franka Baardman was gelukkig welwillend geweest (ondanks pijnlijke schenen) om de 200 meter voor haar rekening te nemen. Op de training had ze al ontdekt dat ze deze afstand goed volhoudt. Haar tijd van 29.06 s was dan ook goed voor de 3e plek.
 
De 100 meter was voor Tola. Met een tegenwind van -1,2 m/s liep zij een P.R. van 13.84 s en had zij daarmee de 3e tijd. Wat een goede prestatie!
 
De 400 meter liep voor Imke van de Meer niet helemaal zoals gepland. Bij de start kwam zij erachter dat zij haar topje niet aan had en startnummer niet op. Geheel in de stress rende zij naar haar tas om dit goed te maken. Dit kostte helaas erg veel energie. De eerste 200 meter verliep prima, maar daarna liep het wat stroever. Met 63.39 s moest zij toch bijna een seconde prijsgeven op de nummer 1.
De tijd viel zo tegen dat Imke twijfelt aan de juistheid van de ET. Ook op andere onderdelen werd er matig gelopen, terwijl de wind gunstig stond.  Maar ja, hoe kun je dat bewijzen…
 
Bij het kogelstoten is er nog de onderlinge strijd tussen Femke Corbière en Mirjam. Op dit technische onderdeel mogen er 2 atleten starten van dezelfde vereniging. Femke is de ‘Rising Star’ en Mirjam de oude rot. Femke kwam tot 10.38 m waar zij matig tevreden mee was. Terecht, want even later kwam Mirjam tot 10.50 m en zorgde daarmee voor de punten.
Femke, laten wij afspreken dat dit nu echt de laatste overwinning was van Mirjam. Volgende keer die heup erin en 11.00 m!
 
Miranda Franchimont was speciaal meegereisd voor de 3000 m. Als een diesel ging zij over de baan. Elk rondje weer sneller dan de vorige. De tijd van 14.03.17 s is keurig, maar met een iets snellere start zeker  voor verbetering vatbaar.
 
Miranda van de Berg moest na haar 800 meter nog aantreden voor het hoogspringen. Vroeger wel veel gedaan, maar nu allang niet meer. Voorzichtig begonnen op 1.10 m, maar uiteindelijke geëindigd op een keurige 1.30 m. Miranda vond het hoogspringen erg leuk, maar haar achillespezen dachten daar héél anders over. Met veel pijn was het geen doen om de Zweedse estafette te lopen, dus werd Femke ingezet voor de 300 m.
 
Dus gingen wij de Zweedse estafette (400, 300, 200, 100 m) van start met Imke (uit op revanche), Femke, Tola en Franka. De 2.37.66 s was de tweede tijd achter Rotterdam Atletiek en zeker niet de slechtste vergeleken met andere jaren. Prima dames!!
 
Moe en voldaan trokken de meesten naar de Noord Linschoterzandweg voor een energierijke pastamaaltijd. Traditiegetrouw met een spelletje waarin Charlene altijd de meest fanatieke is, maar nu helemaal teveel energie over had. We hopen dat zij de volgende keer weer mee kan doen.
 
Een tevreden coach.