De Kwart van Breukelen volbracht

5 mei 2013

Breukelen – In zonnige, maar winderige omstandigheden reisden zaterdag vijf AKA-triatleten van AV Clytoneus af naar Breukelen. Zij namen, samen met 162 andere triatleten, deel aan de 23e  ‘Kwart van Breukelen’. Voor deze discipline moet er 1000 meter gezwommen worden, ruim 40 kilometer gefietst en 10 kilometer gelopen. Mieke van Kuijk werd vierde in haar categorie dames 40.

De AKA triatleten startten al om 8 uur voor 1000 meter zwemmen in het zwemwater van sportcomplex ’t Kikkerfort. De fietsroute langs het Amsterdam-Rijnkanaal, Nigtevecht en Abcoude was vervolgens zwaar met een forse wind. Van Kuijk, die het parcours al enkele malen had verkend in de week ervoor, werd verrast door de gedraaide harde wind. Toch begon de sterke fietser aan een grote inhaalrace en steeg zij na het fietsen van plek 8 naar de 4e plaats. Deze wist ze bij het lopen bijna te verruilen voor de derde plaats. Helaas begon ze de versnelling te laat, waardoor ze het podium op 3 seconden na misliep.  Met een mooie 2:30:23 kan de Harmelense toch tevreden terugkijken op de vierde plaats.

Ook de andere triathleten van Clytoneus zetten prachtige prestaties neer: Jan Luidens vierde in 2:44:02, Henk Fidder zesde, Teus van Zelderen 14e en Pieter Vermeulen  (debutant voor Clytoneus) 33e in 2:23:31. Ze lijken er klaar voor om met de Pinksterdagen van start te gaan bij Triathlon Woerden.