Moeizame competitiestart Senioren

6 mei 2013

De ploeg bestond uit Michel Mooij (5000m), Luc Baardman (110mh, polshoog en estafette), Tim Valentijn (800m), Rick van Leeuwen (ver, kogel en speer), Bart van Vliet (200 en hinkstap), Paul Wijman (100, 200 en estafette), Gijs Straver (400 en estafette), Renze Dekker (110mh, 100 en hoog) en Thijs Ros (kogelslingeren, hoog en estafette).

Het eerste onderdeel van de dag leverde meteen een Clubrecord op. Na twee jaar geen slingerkogel te hebben aangeraakt wist Thijs zijn eigen CR te verbeteren naar 28.86m. In de 3e poging deed hij nog wel even zijn eigen interpretatie van de stervende zwaan door sierlijk doch ontzettend dom onderuit te gaan in de ring. Het leverde een mooi fotomoment op en veel lachers……. En terecht

Ook Luc begon de dag sterk door een PR te scoren over de horden, met 16.71sec won hij zijn serie. Renze was iets minder gelukkig en zag het kunststof van heel erg dichtbij, geen score voor hem dus helaas. Renze was sowieso de pechvogel van de dag: tijdens zijn 100m viel de tijdwaarneming uit waardoor er geen tijd voor hem was. Uiteraard mocht hij overlopen, ware het niet dat hij ondertussen te veel last had gekregen van een oude blessure aan zijn bovenbeen. Geen 100m meer voor hem dus en ook het hoogspringen kon hij niet meer aanvangen. Aan het einde van de dag was hij nog jurylid tijdens de zweedse estafette maar zelfs daar had hij niks te doen omdat iedereen op de juiste manier wisselde. Renze had dus een geweldig “productieve dag”.

De dag kabbelde lekker voort met een “vechtjassen-400m” van Gijs, drie “steady” onderdelen van Rick, en sub 12sec sprint van Paul, een hele zware 5000m van Michel, een redelijke 800m van Tim en uiteindelijk weer een sterk optreden van Luc bij het polsstokspringen. Hij groeide goed in de wedstrijd en sprong 20cm hoger dan zijn oude PR en zette het op 3.80m. De 4.00m lonkt voor hem.

Tijdens de afsluitende estafette voltrok zich nog een klein drama. De 400m in de Zweedse estafette werd sterk begonnen door Gijs, die het stokje gewoon als eerste afleverde bij Thijs, die de 300m voor zijn rekening zou nemen. Vlak voor de wissel raakte Thijs echter geblesseerd aan zijn kuit maar begon toch aan de race. Na 100m liet de kuit het definitief afweten en een koddige strompeling van dik 150m was het gevolg. Paul begon zijn 200m met een fikse achterstand en deed nog erg zijn best er wat van te maken waarna Luc de race afrondde met de 100m, nog niet eens zover achter de één na laatste.

In de eindstand hield de ploeg nog één ploeg achter zich, volgende keer dus voldoende ruimte tot verbetering!!

Er werd traditiegetrouw afgesloten met bier en pizza in ons eigen clubgebouw waar de wedstrijd nog eens haarfijn geanalyseerd werd.

Nog een paar weetjes van de dag:

  • Paul houdt in het vervolg zijn mond over andermans tassen;
  • Luc zet in het vervolg zijn lichten uit als hij de auto verlaat;
  • Tim tilt in het vervolg zijn voeten beter op tijdens het voetballen;
  • Wat hebben we gelachen!!!!