Stralende Run-Bike-Run

2 juni 2013

Woerden – Op zondag 2 juni organiseerde het AKA triatlonteam van Clytoneus haar voorjaars Run-Bike-Run meetellend voor hun clubcompetitie. Onder stralende zomerse omstandigheden werd Koen Janmaat de winnaar op de hele afstand.

Waar het twee weken geleden, bij de Triathlon van Woerden, nog koud was en veel regende, was het nu stralend weer. Ideale omstandigheden voor een run-bike-run, een wedstrijd met een combinatie van lopen en fietsen. Met keuze uit een hele en halve afstand, was er voor elk van de 42 deelnemers een geschikte afstand om aan deel te nemen. Ook was het mogelijk om met een duo-team mee te doen, een mooie gelegenheid voor degene die één onderdeel wilde afleggen.

De hele afstand bestond uit 7,2 km hardlopen, 30 km fietsen en aansluitend 3,6 km lopen. Deze atleten startten om 10.00 uur op de atletiekbaan van Clytoneus om vervolgens te fietsen op een verkeersarm parcours rond de snelweg. Koen Janmaat toonde aan over goede benen te beschikken. Hij wist met een ruime voorsprong deze afstand te winnen. Gea Boschker ging bij de dames als eerste over de eindstreep.

Op de halve afstand  (3,6-15-1,8km) waren twee deelnemers van het start-to-finish project zeer succesvol. Hun relatief korte voorbereidingsperiode op de Triathlon van Woerden, bleek zijn vruchten af te werpen bij de Run-Bike-Run. Martin Oostveen en Fran Ruijssenaars wonnen deze afstand bij de heren en dames.

De uitslagen op een rijtje:

Hele afstand:

heren dames
1. Koen Janmaat, 1:41:57 1. Gea Boschker, 1:51:26
2. Arjen Eijlers, 1:45:05 2. Hedwig Peijnenburg, 1:57:23
3. Robert de Graaf, 1:45:51  

Halve afstand:

heren dames
1. Martin Oostveen, 50:19 1. Fran Ruijssenaars, 1:00:52
2. Pieter Vermeulen, 52:24 2. Aafke Smeets, 1:02:01
3. Daan hendrikson, 53:01 3. Alida Hagen, 1:03:09

Duo's:

1. Erik Kroon & Joren Kroon
2. Erik v.d. Hoek & Mike v.d. Hoek
3. Annelies Danhof & Diane Bombelt