Damesploeg presteert heel goed in 3e divisie

5 juni 2013

Voor alle uitslagen, klik hier.

Zoals altijd werd gestart met de 800 meter. Voor Miranda v/d B dit keer het enige onderdeel. Zij startte iets minder voortvarend dan de vorige keer, maar nog steeds in een goed tempo. Hierdoor kon zij het beter volhouden en kwam daarom met 2.40.91 2 seconden sneller uit dan de 1e wedstrijd.
Tegelijker tijd was Tola ook begonnen met het verspringen. Bij de vorige competitie leidde dit nog tot een liesblessure, dus durfde zij er niet helemaal vol in te gaan. Wat precies haar resultaat is, is nog onduidelijk daar de officiële uitslag nog niet op de site van de atletiekunie te vinden is. In elk geval heeft zij een sprong gehad van 4.18 m, maar het kan ook zijn dat haar eerste sprong iets verder was. Dit past wel goed bij onze wedstrijdfilosofie dat meedoen belangrijker is dan de prestatie. Tola deed mee en raakte niet geblesseerd. Dat was het belangrijkste. Zelfs haar rug leek het goed te houden, maar daarover later meer….
De volgende beetje onzekere factor was Charlene. Hoe zou haar enkel het houden op de 100 meter. Erik had ’s ochtends nog een spoedcursus tapen op internet gevolgd, dus zat de enkel stevig ingetaped. Het inlopen zag er heel strak uit. Geheel zonder tegenstand startte zij snel en liep met het grootste gemak 12.56 sec. De start had echter wel wat pijnklachten gegeven, maar Charlene was vol vertrouwen dat ze ook de estafette kon lopen. Daar wel het liefste een recht stuk, dus zou zij als 2e lopen. Estafette is echter het slotonderdeel. Eerst stonden er nog allerlei andere onderdelen op het programma zoals discus en de 400 meter.
Mirjam zat een beetje vast in de heup en kwam net niet over de 30 meter. De laatste poging ging via de kooi richting coach Erik, maar die maakte zich alleen zorgen om zijn iPad. Met 29.50 m weer een hoop punten binnen. De 400 meter traditiegetrouw gelopen door Imke en als tweede afgesloten met 61.71 sec (of iets in die buurt). Over 1,5 uur de 200 meter.
Toen was het buurt aan 2 atleten die samen konden inlopen en toen bedachten dat het ongeveer 20 jaar geleden moet zijn, dat zij het onderdeel hadden gedaan dat zij die dag weer gingen oppakken. Voor Aafke de 400 m horden en voor Ingrid het HSS.
Aafke begon als een topatleet aan de 400 m horden, versnelde steeds uitstekend naar de horde toe en nam de horde in een snelle vloeiende beweging. Toen de vermoeidheid echter wat toesloeg begon zij wat meer horden te raken en raakte hierdoor wat uit balans en raakte vooral haar snelheid kwijt. Ook de verzuring sloeg hard toe en het laatste stuk ging erg moeizaam. De 76 sec is echter voor verbetering vatbaar als Aafke iets meer snelheid gaat trainen.
Bij de zandbak was het de beurt aan Ingrid. Met bonkend hart begon zij aan haar 1e sprong. Uitkomen zou al een hele prestatie zijn. Gelukkig was de sprong geldig en steeds gretiger sprong zij steeds verder. Uiteindelijk was de 9.11 m niet onverdienstelijk en een eerbetoon aan de auto waar zij mee gekomen was……..
Door een foutje van de inschrijver stond Mirjam op 3 (werp)onderdelen. Femke stootte de kogel naar 10.13 m en was daar niet tevreden mee. De 11 meter lijkt zo heel ver weg, maar de volgende keer kan het zomaar anders zijn. Mirjam maakte haar stoot ongeldig en ging zich klaarmaken voor het speerwerpen.
Eerst echter nog Imke op de 200 meter. Ze ging goed van start en dat is knap met een 400 meter in je benen. Commentaar van ze zijlijn kwam van een jonge atlete die zei: ‘Jeetje, er loopt zelfs iemand met een 6-pack.’ En ik wist precies wie zij bedoelde…
De tijd van 27.51 sec viel niet tegen.
Voor de 3000 meter reist tegenwoordig Miranda F mee. Onze altijd goedlachse diesel. Haar race nu beter ingedeeld, liep zij naar 13.51 sec hetgeen 11 seconden sneller was dan de vorige keer. Jammer dat er de volgende keer alleen een 150 meter is. Die is te kort voor haar heeft zij al laten weten.
Terwijl iedereen in de weer was met zonnebrandcrème om te zorgen dat armen en benen niet nog roder werden, begon het speerwerpen met Mirjam. Met alle goede tips van Keith in haar achterhoofd en met een perfect beeld daarbij hoe alles uitgevoerd dient te worden, bleek dat in de praktijk toch niet zo eenvoudig. Even leek het erop dat het zou blijven bij 21+ meter, maar Mirjam zou Mirjam niet zijn om in haar laatste poging toch nog even 24.80 meter te gooien. Zelfs nog verder dan de doelstelling van 23.50 meter van de ploeggenoten.
De laatste plaatsen in de estafetteploeg werden verdeeld en na een beetje oefenen werd gestart. We hebben hier te maken met zeer ervaren atletes, dus zouden de wissels wel goed gaan. Tola liep de 1e 100 meter zo haard dat de voorsprong al was opgebouwd. Charlene ging iets te hard van stapel en werd teruggeroepen door Tola die gaf het stokje af en daarna leek het net of zij bijna viel. Later bleek dat zij haar rugspier verrekte. Het stokje was echter wel bij Charlene aangekoemn die de voorsprong nog verder uitbouwde. Ook Imke liep iets te hard van stapel en moest op de rem. De wissel was net goed. De laatste wissel op Aafke ging echter perfect en met een ruime voorsprong was de winst op de estafette voor Clytoneus. Bij Aaafke schoot wel de kramp in de kuiten bij het wegloepen, maar daar was onderweg weinig van te zien. De tijd van 51.95 sec was zeer goed.
Door de zon geblakerd schoven de dames aan voor een rijstmaaltijd die traditiegetrouw bij de ploegleider plaatsvindt.
Wat de eindstand is geworden, is tot op heden nog onduidelijk. Iedereen heeft top gepresteerd en de prestaties doen niet onder voor die uit de andere poules. Tola moest helaas in de auto gehesen worden en had veel pijn. Hopelijk gaat het beter met haar en durft zij toch weer mee te doen als het weer gaat.
 
Ben benieuwd wat de derde wedstrijd gaat worden en of de promotiewedstrijd tot de mogelijkheden behoort!