Stelling en Van Kuijk clubkampioen triathlon

5 oktober 2014

Woerden, 4 oktober 2014 – Onder stralende omstandigheden vond zaterdag de run-bike-run plaats van het BikeCenter triatlonteam. Doorgaans valt in deze najaarswedstrijd de beslissing in het clubkampioenschap en ook dit jaar was dat het geval. Zowel Wilfred Stelling als Mieke van Kuijk hadden goede papieren om het clubkampioenschap te winnen. Door de vernieuwde puntentelling, was het echter nog wel even spannend. 

‚Äč
De voorbereiding Start van de hele afstand

Op deze hele afstand van de run-bike-run (7,2 km. lopen, 30 km. fietsen en 3,6 km. lopen) stonden twintig atleten aan de start. Er werd gelopen op de atletiekbaan van Clytoneus, de thuisbasis van de triatleten en gefietst op het wielerparcours van de WTC. Wilfred Verhagen kwam na 1:27:11 uur als eerste over de eindstreep. Van de Clytoneus triathleten bleek Marco Drogenbroek de sterkste en eiste hiermee de vijfde plaats voor zich op na 1:31:57 uur. Bij de dames ging de winst bij de run-bike-run naar Hilda Brak. Het beste duo was Wilmar de Valk en Cees de Heer.

Op de halve afstand (3,6 km. lopen, 15 km. fietsen en 1,8 km. lopen) stonden 17 atleten aan de start. Wilfred Stelling won na 47:45 minuten. Dit was voldoende om ’s avonds gehuldigd te worden als clubkampioen. Daarna was het een nek aan nek race tussen de nummers twee en drie. Herman Stelling en Sander Palm passeerden kort na elkaar de eindstreep. Fran Ruijssenaars was de eerste dame die de finish passeerde,gevolgd door Susanne Sprong.

Wilfred Stelling werd aan het einde van de dag gehuldigd als clubkampioen bij de heren met 1678 punten. Hij prolongeert hiermee zijn titel van vorig jaar. De titel bij de dames ging naar Mieke van Kuijk, die over een triatlon, run-bike-run en een zwemloop het beste resultaat neerzette met 1205 punten. Martin Oostveen werd gehuldigd als kampioen van de leden onder 30 jaar met 1327 punten.

De complete uitslag van het clubkampioenschap staat hier. De uitslag van de run-bike-run volgt nog.