Gerard Sengers Sprintbokaal 2014

1 november 2014

11 september 2014 – Gerard Sengers, onze sprinter van naam en faam en wiens naam aan dit mooie evenement is verbonden, was dit maal als toeschouwer aanwezig. Arjan van Dam mocht rond 19.15 uur de eerste groep dames voor de 60m wegschieten. Aylan Menick (MJC) was de snelste bij de dames met 8.53s en wist maar nipt Aafke van Daalen (v40) achter zich te houden die met 8.77s weer een mooie tijd wist te klokken. Daarna waren de mannen aan de beurt. Jelle Heijne (JJB) wist de 60m op zijn naam te schrijven met 7.73s. Bij de heren veteranen liet Gerard Hagoort (M35) ook zien dat hij heel snel de finishlijn kon bereiken in een tijd van 7.99s.

Na deze warming-up stond de 100m op het programma. Dat nog niet alle atleten gewend waren aan deze afstand, bleek bij de serie waarin de masters deelnamen. Marry van den Heuvel vond het tempo van Yvonne Roeland wel heel plezierig en haakte aan, waarbij ze in haar enthousiasme vergat dat de sprintonderdelen in banen worden gelopen. Zij wist echter in de juiste baan te finishen, overigens wel achter Yvonne Roeland. De 100m werd bij de dames gewonnen door Charlene Onyema – die nog net een gaatje in haar trainingsschema wist te maken voor deze 100m – in een tijd van 13.09s. Bij de heren wist Jelle Heijne (JJB) eveneens de 100m te winnen in 12.07s en wist hiermee zijn directe concurrent Levi van Agthoven die 12.28s liep achter zich te houden. Ook de heren veteranen lieten hier zien dat zij niet onderschat moesten worden. Gerard Hagoort (M35) liep 12.39s en Pel van den Kerkhof (M45) wist de 100m in 13.11s af te leggen.

Na de 100m was het tijd voor de lange sprint, namelijk 150m voor de dames en 200m van de mannen. Voor deze afstand haakte een aantal atleten af die blijkbaar inzagen dat de bokaal dit jaar aan hun neus voorbij zou gaan. De echte doorzetters gingen echter onvermoeibaar voort en stonden popelend aan de start voor dit laatste sprintonderdeel. De 150m bij de dames werd ook dit keer gewonnen door Aylan Menick (MJC) met 20.73s. Aafke van Daalen (V40) liet ook op deze afstand zien dat zij in haar categorie bij de nationale top zit met een mooie 21.63s.

De mannen mochten voor de laatste keer de tegenwind trotseren tijdens de 200m. Ook deze afstand wist Jelle Heijne (JJB) op zijn naam te schrijven met een nieuw PR van 24.04s. Levi van Agthoven (JJB) werd met 24.90 tweede. Ook nu lieten de heren veteranen geen steken vallen en Gerard Hagoort (M35) liep met 25.22s liefst de derde tijd en Pel van den Kerkhof (M45) de vijfde tijd met 25.98s. Hij moest nog net Thijs Ros laten voorgaan die de 200m in 25.53s wist af te leggen.

Overigens wisten de atleten maar liefst 18 clubrecords te breken, waarmee de doelstelling van een aantal atleten volledig is geslaagd. Hiermee nodigen we alle atleten uit om volgend jaar deze clubrecords te komen verbeteren!

De gelopen tijden kun je hier vinden voor de heren en dames. Wie de echte winnaar is van de Sprintbokaal, blijft nog even onbekend. Een aantal experts buigt zich over de puntenberekening, wat geen eenvoudige opgave is.