Eerste twee crosses van het seizoen

3 december 2014

Reeuwijkse Hout Cross

Op zaterdag 15 november waren de zandheuvels weer opgeworpen op het strand van Reeuwijk. Het zorgde voor een pittige loop, waar 17 deelnemers van Clytoneus vertegenwoordigd waren. Er liepen maar liefst zes lopers naar een plek bij de eerste drie. Al was het aantal deelnemers in twee gevallen wel beperkt :-).

Fraai was de eerste plaats van Britta de Haan bij de meisjes B, maar zeker ook de tweede plaatsen van Tijmen van Diggelen (pup A1) en Marc Roes (JC). In een sterk veld liep Luna Zimnik bij de meisjes pupillen A2 naar een derde plek. Tenslotte werden in kleine groepen Kasper van Aalst eerste bij de jongens mini-pupillen, en Lars van Golstein Brouwer derde bij de jongens A.

Voor alle resultaten, zie hier.

Soest - eerste regiocross

Op 29 november traden 23 atleten aan in Soest, op het prachtige parcours door bos en zandduinen, voor de eerste regio crosswedstrijd. Het was flink koud, met een ijzige wind. De hete chocomel werd dan ook goed verkocht!

De Clytoneus atleten waren zeker niet de grootste groep, maar we liepen allemaal een goede wedstrijd. Helaas fietste de voorfietser aan het begin een keer verkeerd, waardoor Marc Roes een voorsprong ineens kwijt was en uiteindelijk als vierde eindigde. Maar daarna werd er lekker gefietst en nog fijner gelopen.

Kasper van Aalst liet zien dat hij ook in een grote groep als eerste kan eindigen. Met een eindsprint pakte hij op de streep nog net de eerste plek. Bij de jongens pupillen C kwam William van Triest als eerste het bos uit. Hij finishte met ruime voorsprong op de eerste plek.

Voor alle resultaten, zie hier.