Zilver voor Jurjen Polderman bij NK-Indoor

24 februari 2014

23 februari 2014, Apeldoorn NK-indoor - Jurjen Polderman heeft afgelopen zondag in een tijd van 8.12.22 een zilveren plak behaald bij de 3000 m indoor. Hij omschreef zijn succes als 'een race met een inschattingsfoutje', waardoor hij goud miste, brons haalde en uiteindelijk zilver kreeg.

Op een paar ronde voor het einde reageerde Jurjen te laat op een versnelling van Richard Bouma en de reactie daarop van Mark Nouws, waardoor hij niet meer kon aanhaken bij de eindsprint. Nouws en Bouma kwamen beide gelijk over de streep, maar Bouma werd later gediskwalificeerd vanwege hinderen. Jurjen schoof hierdoor op van Brons naar Zilver.

Bekijk hier de race van Jurjen.

En passant verbeterde Jurjen het clubrecord op de '3.000 m indoor', dat op naam stond van Wouter Kegge (8.47.03 uit 2009) met bijna 35 seconden.