Succes tijdens de finale van de 2e Divisie Triathlon

14 september 2014

Almere, 14 september 2014 – De triathleten van het Bike Center triathlonteam stonden afgelopen zondag aan de start van de finale wedstrijd van de 2e Divisie Triathlon competitie. Voor Erik Visser, Sander Sprong, Martin Oostveen en Michael Meijer stond een spectaculaire Team Relay op het programma. Dit is een ultra korte triathlonwedstrijd waarin wedstrijdtactiek een grote rol speelt. De atleten moesten om de beurt 350 meter zwemmen, 7,5 km fietsen en 2,5 km lopen waarna ze het volgende teamlid aantikten. Deze mocht dan op zijn beurt beginnen met zwemmen. De vierde atleet zette voor het team de eindtijd stil door over de finishlijn te lopen.

Omdat de triathleten van het Bike Center triathlonteam niet voor verassingen wilden komen te staan, hadden zij voor aanvang van de wedstrijd het parcours verkend. Al gauw werd duidelijk dat het fietsonderdeel voornamelijk zou bestaan uit: remmen, bochten draaien en opnieuw snelheid maken. Na het fietsonderdeel zouden de atleten in een tweede wisselzone aankomen waar zij de fietsschoenen om moesten ruilen voor de loopschoenen.

Na de parcoursverkenning begonnen de zenuwen al snel te komen. De (gezonde) wedstrijdspanning was goed van de gezichten van de gefocuste triatleten af te lezen. Er moest gepresteerd worden! Het team had als doel gesteld om de top 10 plek in het klassement te handhaven.

De 350 meter zwemmen werd afgelegd in het Weerwater van Almere. Erik Visser beet de spits af en liet zien dat hij goed opgewassen was tegen al het zwemgeweld. Na 6:29 minuten kwam hij uit het water om zich naar zijn fiets te begeven. Dit bleek achteraf de snelste zwemtijd te zijn binnen het Bike Center triathlonteam. Tijdens het fietsen en het lopen wist Visser niet alleen zijn positie goed vast te houden, maar ook nog een aantal plaatsen naar voren op te schuiven.

Na Erik Visser was het de beurt aan Sander Sprong om zijn deel van de Team Relay te volbrengen. Na het zwemonderdeel (6:32 minuten) liet ook hij zien goed om te kunnen gaan met de verzuring en pijn die samengaan met deze wedstrijd. Grenzen werden niet alleen opgezocht, maar ook overheen gegaan!

Sander Sprong gaf na zijn looponderdeel het spreekwoordelijke “stokje” door aan Martin Oostveen. Hij kon na het zwemmen verder oprukken naar de kop van de wedstrijd door de snelste fietstijd (11:36 minuten) van het viertal neer te zetten. Dit sloot helemaal aan bij de verwachte situatie en de opgestelde tactiek.

De vierde atleet stond Martin in de zogenoemde “Relay wisselzone” op te wachten. Het was aan Michael Meijer om de klus af te maken en volgens de tactiek een snelle looptijd neer te zetten. Meijer hield woord door met de snelste looptijd als zevende te finishen. Een zeer knappe prestatie die beloond wordt met stijging in het klassement.

Het Bike Center triathlonteam bezette vooraf aan de wedstrijd de tiende positie. Door deze knappe prestatie zijn zij opgeschoven naar de negende plaats in het eindklassement! Daarmee kan het Bike Center triathlonteam terugkijken op een zeer succesvol wedstrijdseizoen!