Britta de Haan wint Nationale CD meerkampen met clubrecord

22 september 2014

Tilburg, 20 & 21 september 2014 - Het winnen van de Nationale Meerkampen voor C- en D-junioren is voor Britta de Haan de kers op de taart. Al vier keer goud en één keer zilver op NK’s dit jaar. Als meerkampster wil je ook deze titel.

Op de 80 m horden scoorde zij de snelste tijd van dit seizoen 12.40 sec. Bij het hoogspringen kwam zij tot 1.65 m en ging de 1.70 m er net af (zie foto). Bij het kogelstoten ging het redelijk. Met 11.92 m bleef zij 9 cm verwijderd van haar PR. De 150 meter werd lastig met veel wind tegen. Met -1.8 m/s werd het de vijfde plaats in 19.93 sec.

Dag twee begint met het verspringen. Hier pakte zij veel winst door met 5.41 m te winnen. Het speerwerpen hierna is altijd moeilijk door de spanning. Het werd een keurige 32.04 m. Hierdoor wist Britta dat een PR mogelijk was. Helaas was er tijdens de afsluitende 600 meter ook weer veel wind. Met 1.39.73 sec werd zij tweede. Alle punten bij elkaar opgeteld leverde echter een gouden medaille op. Het puntenaantal van 4555 is goed voor een nieuw PR en dus clubrecord, maar ook de elfde plaats op de allertijden ranglijst. Net twee plekjes boven Dafne Schippers!