Jurjen Polderman zesde Nederlander bij 'Van Dam tot Dam loop'

25 september 2014

Amsterdam, 21 september 2014 - September is voor veel topatleten een rustmaand en geeft dan ook de gelegenheid om 'ontspannen' wat andere afstanden te lopen. Zo ook voor 1500m loper Jurjen Polderman, hij besloot in te gaan op een uitnodiging van de organisatie van de 'Dam-tot-Dam-loop' en een uitstapje te maken naar een wat langere afstand, de 10 mijl.

De 'Dam-tot-Dam-loop' is niet alleen de grootse wedstrijd in omvang in Nederland (ruim 45.000 deelnemers), maar heeft waarschijnlijk ook het sterkste internationale veld aan de start staan. De Nederlandse top was niet breed vertegenwoordigd, namen als Van de Wielen, Butter en Nageeye ontbraken in deze uitvoering. Voor een 1500meter loper die een debuut maakt op de 10 mijl bleef er nog genoeg Nederlandse tegenstand over.

Uiteindelijk werd de wedstrijd bij de mannen gewonnen door de Keniaan John Mwangagi. Chalid Choukoud eindige op de twaalfde plaats als eerste Nederlander in een tijd van 48 min. Jurjen wist in een regelmatig gelopen race op de dertigste plek in het internationale veld te eindigen en werd daarmee zesde Nederlander in een tijd van 51.33 min.