Monstertijdrit in Almere

30 september 2014

Almere, 28 september 2014 - Martin Oostveen deed zondag mee aan de Monstertijdrit; een individuele tijdrit van 122.6km.

Martin rijdt regelmatig een tijdrit of zijn racefiets, maar aan deze (monster)wedstrijd ging een half jaar serieuze voorbereiding vooraf. Voor aanvang van de wedstrijd was hij dan ook behoorlijk gespannen. Gelukkig nam de spanning snel af toen hij in Almere arriveerde. Hij kon zich al snel focussen op zijn race en wisselde zelfs nog even zijn voorwiel voor een hogere velg. Het weer was immers zonnig en de wind rustig.

De wedstrijd bestond uit drie ronden van 40,85 km. De eerste ronde liep boven verwachting goed. "Misschien was ik wel wat te hard gestart," gaf Martin zelf aan. Tijdens de tweede ronde begon na 60 km de zadelpijn op te komen. Gelukkig was dat bij de 85 km ineens weer weg. Bij de derde ronde kon het aftellen beginnen. Martin bereikte de finish na 3:14:00 uur met een gemiddelde van bijna 38 km/uur. Daarmee was hij beduidend sneller dan zijn verwachting! Wat een monsterprestatie. En is een perfecte strijd zowel lichamelijk als geestelijk geslaagd voor Martin.