Goud voor broers Oostveen in Maarsen

8 september 2014

Maarsen, 6 september 2014 - Zaterdag heeft de Bike Center triathleet Martin Oostveen voor de tweede keer meegedaan aan de Newstyle triatlon van Maarssen (750m, 20km, 5km). Terwijl bijna alle triathleten naar Bodegraven gingen, reisde hij samen met zijn broer Pieter af naar Maarsen, om voor de tweede maal als duo hopelijk het podium te behalen.

“We gingen eigenlijk met het doel om zilver of goud te behalen omdat we vorig jaar brons mochten ontvangen”. Bij aankomst hing de dauw nog boven de plas. Na een redelijke zwemronde met strandstart en -finish was Martins eerste taak voltooid. Hij kwam als 14de de wisselzone uit. Na het zwemmen kon Pieter (fietser) aan de bak en begin zijn inhaalrace. Met een tweede fietstijd overall was hij als eerste terug. Hij reed 20 km in een goede 28 minuten en had daarmee een zeer goede voorsprong. Martin kon vervolgens in de regen, de race redelijk relaxt uitlopen. De 2brothers veroverden daarmee de eerste plaats in 1:03:20 uur! Op naar volgend jaar om die plaats te verdedigen.