Femke en Sam krijgen Talent Award 2014

12 januari 2015

Woerden, 10 januari 2015 - Uit handen van Joop van Amerongen kregen Femke Corbière en Sam Beard de Talent Award 2014. Deze prijs is ontstaan vanuit het ondertussen opgeheven Utrechts Running Team. Clytoneus was een van de aangesloten verenigingen. Na opheffing van URT is besloten het positief saldo te gebruiken voor het stimuleren van twee veelbelovende atleten van de toen deelnemende clubs. Voor Clytoneus is de keuze gevallen op Femke en Sam.

Femke is gekozen om haar jarenlange inzet voor de vereniging; voorheen als trainer, nu als actief lid van de jeugdcommissie. Bij het NK Junioren in Amsterdam nam ze deel aan drie van de vier werponderdelen en zorgde ze voor een passende afsluiting door verrassend een bronzen medaille bij het kogelstoten meisjes A-junioren te halen met een worp van 11.86 m.

Sam is een gedreven atleet, die speerwerptraining geeft. Met speerwerpen is hij Nederlands Kampioen bij de jongens A-junioren geworden met een fantastische worp van 60.02 m. Tot aan de laatste poging stond hij op een mooie tweede plaats. In zijn laatste worp wist hij als enige over de 60 m te werpen en eiste hiermee de titel voor zich op. Sam zit nog maar een klein stukje af van het record van de club van Thomas Hartman van 60.83 m uit 2010.