Opstappers bij de Linschotenloop

3 januari 2015

Linschoten, 20 December 2014 - Voor het eerst in jaren zijn we na afloop van de Linschotenloop niet te pletter geregend op de weg naar huis. Ondanks de voorspellingen van de weergoden was het eigenlijk een redelijk goede temperatuur met wel veel wind maar ook een soms doorbrekende zon. De opstapgroep van Clytoneus was dit jaar relatief minder bemenst door diverse oorzaken waarvan de meest voorkomende griep was. Helaas heerst er in Nederland op dit moment een epidemie dus dat was alleszins voorspelbaar.

Ondanks de iets lage bezetting is er uitstekend gelopen. De snelste tijd ooit is niet gerealiseerd, maar wel de laagste eindtijd met de meeste deelnemers achter de laatste van de opstapgroep. Geweldig.

Ook dit jaar werd er aangetreden met vier hazen, te weten Daan, de jongste en meest getalenteerde voor allen die 30 minuten wilden lopen, Ron van Dijk, al jaren aanwezig en dit jaar weer sponsor van de opstapgroep voor de mensen die 34 à 35 minuten wilden lopen, Wim die de tijden van 36 à 37 voor zijn rekening zou nemen en Aat die gezien zijn conditie slechts met moeite de laatsten van de opstapgroep kan bijhouden. Daan heeft zich uitstekend van zijn taak gekweten. Hij heeft zelfs achterop een teken gemaakt om aan te geven dat hij 30 minuten ging lopen op een incourante afstand als de 5,33 kilometer en komt dan binnen in 30.13. Heel knap. Zoals jullie aan onderstaande tijden kunnen zien hebben een aantal van de opstapgroep hem gevolgd en op het laatst zelfs nog iets versneld.

Ron die ook nog eens sponsor was voor de jeugdloop (hij mocht daarvoor ook het startschot lossen) hebben we in de sporthal niet kunnen vinden. Eerst bij de start ontdekten we hem. Hij heeft dus zonder het prachtige nieuwe shirt moeten lopen wat ons van een kilometer afstand herkenbaar maakte. Zijn tijd was conform de afspraken.

Wim daarentegen kwam dit jaar met het verzoek of hij het rustiger mocht doen omdat hij een tijd van rond de 30 minuten wat te snel vond. Akkoord, hij is ingevallen voor Yvonne (die op wintersport is vertrokken, maar daar waarschijnlijk ook alleen kan hardlopen gezien het gebrek aan sneeuw) maar Wim blijft ondanks zijn 77 jaren een jonge hond, die maar één snelheid kent, snel! Ik denk dat de meeste mensen rondom hem alleen maar dankbaar waren omdat hij ze naar een goede tijd heeft gelopen.

Aat moest ook dit jaar weer met de laatste van de opstapgroep mee. Dat heeft hij geweten. Paul en Carola hebben het langst meegelopen. Paul ging in de laatste kilometer weg en gezamenlijk zijn Carola en hij doorgelopen naar de finish waar een geweldige tijd de uitkomst was. Tegen zijn principes in staat Aat hoger dan Carola op de uitslagenlijst. Schijnbaar iets misgegaan met de start waar Carola klaarblijkelijk iets later overheen is gegaan. Maar soit.

Rest mij nog te vermelden dat de deelnemers aan de finish verblijd werden met een roos, uitgedeeld door een van de deelnemers die niet mee kon doen, Sterre. Hieronder de uitslagen:

Iwan van Ballegooijen 27,48
Marguerite Schoemaker 29,42
Ed Westerhoud 30,02
Nancy van Schaick 30,11
Daan Hendrikson 30,13
Adri Kromwijk 30,30
Wim van de Berg 33,19
Manon van der Weijden 35,02
Rachel Hagoort 35,04
Annika van Hemert 35,05
Jan Kooijman 35,12
Ron van Dijk 35,12
Sabrina Asmussen 35,39
Anne-Hans Wassenaar 35,48
Paul Snijders 36,32
Aat Hendrikson 36,56
Carola Klever 36,59

Rest mij nog te vermelden dat AV Clytoneus ook in de winter/voorjaar 2015 met een opstapgroep van start gaat de eerste dinsdag/zaterdag in februari. De trainingen duren tot begin juli 2015 met als afsluiting de vijf kilometer van Haastrecht. Informeer nu reeds partners, kinderen, schoonmoeders, buren, vrienden en allerlei vage kennissen die er weleens over hebben gehad te beginnen of aan hardlopen hebben gedaan.

Deze opstapgroep was in ieder geval weer een groot succes.

Met vriendelijke groet,
Aat Hendrikson