Stelling en Van Kuijk clubkampioenen

4 oktober 2015

Woerden, 3 oktober 2015 – Onder stralende omstandigheden vond zaterdag de run-bike-run plaats van het BikeCenter triatlonteam. Doorgaans valt in deze najaarswedstrijd de beslissing in het clubkampioenschap en ook dit jaar was dat het geval. Bij aanvang van de RBR stonden Gea Boschker en Philip van der Klaauw er het beste voor in de clubcompetitie.

Er werd gelopen op de atletiekbaan van Clytoneus, de thuisbasis van de triatleten en gefietst op het wielerparcours van de WTC.

Op de hele afstand van de run-bike-run (7,2 km. lopen, 30 km. fietsen en 3,6 km. lopen) stonden 16 atleten aan de start. Thijs Ros kwam na 1:31:34 uur als eerste over de eindstreep, gevolgd door Tim Valentijn en Herman Stelling. Bij de dames ging de winst naar Mieke van Kuijk in een tijd van 1:41:46. Zij deed daarmee goede zaken voor de clubcompetitie. Het beste (en enige) duo werd gevormd door John Blok en Hedwig Peijnenburg. 

Op de halve afstand (3,6 km. lopen, 15 km. fietsen en 1,8 km. lopen) stonden 20 atleten aan de start. Rob van der Werf finishte als eerste na 45:30 minuten en werd op de voet gevolgd door Tim den Braber. Even later kwam Wilfred Stelling als derde over de streep. Gea Boschker was de eerste dame die de finish passeerde met een eindtijd van 55:19. Fran Ruijssenaars finishte als tweede dame en Sylvia Boxmeer werd derde.

Zoals elk jaar zorgde de Run-bike-run voor een verschuiving in het clubkampioenschap. Op het tri-feest werd Herman Stelling aan het einde van de dag gehuldigd als clubkampioen bij de heren. De titel bij de dames ging naar Mieke van Kuijk. Sander Palm werd clubkampioen van de leden onder de 30 jaar.

De uitslagen van de RBR en clubcompetitie volgen binnenkort.

Herman Stelling - Clubkampioen bij de mannen.

 

Mieke van Kuijk - Clubkampioene bij de vrouwen en eerste dame op de hele afstand van de RBR.