Jurjen Polderman naar EK cross in Frankrijk

24 november 2015

Tilburg, 22 november 2015 - Omdat hij in Tilburg, bij de Internationale Warandeloop, uitstekend presteerde heeft Jurjen Polderman van de Atletiekunie een uitnodiging ontvangen om Nederland te vertegenwoordigen op het EK-cross op 13 december in Hyères (FR).

In Tilburg werd Jurjen in een sterk (inter)nationaal veld vierde achter Richard Ringer (Duitsland), Chalid Choukoud (Nederland) en Isaac Kimeli (België). Hij werd daarmee tweede Nederlander, waardoor hij zich kwalificeerde voor Oranje bij de mannen. In dit team zitten naast Jurjen en Chalid Choukoud ook nog Michel Butter, Gert-Jan Wassink en Roy Hoornweg. Ook bij de vrouwen wordt een team gestuurd met onder andere Siffan Hassan en Maureen Koster.

Het vrouwenteam heeft zeker kansen om als team op het podium te komen, naast wellicht mooie individuele topposities van Siffan en Maureen. Ook het mannenteam is niet bepaald kansloos voor een hoge klassering, al lijkt een podiumplaats iets te hoog gegrepen.

Zie voor meer informatie: