Britta de Haan derde bij NK Indoor meerkamp

15 februari 2015

Apeldoorn, 14/15 februari 2015 - In de mooie Omnisport sporthal in Apeldoorn vonden afgelopen weekend de nationale kampioenschappen meerkamp atletiek plaats. Bij de junioren B kwam Britta de Haan aan de start. In de prognose ging zij als nummer drie de wedstrijd in. Terwijl er buiten zeven onderdelen af te werken zijn over twee dagen, worden er indoor slechts vijf onderdelen gedaan. Deze onderdelen worden echter wel op één dag afgewerkt.

Op de 60 meter horden liep Britta met 9.18 sec meteen een PR (9.31 sec). Een mooi begin. Daarna stond verspringen op het programma. Daar had zij veel van verwacht. Met 5.31 meter (PR 5.57 m) bleef zij een beetje onder de maat. Met het kogelstoten had zij gerekend op een afstand van ongeveer 11.50 meter. Het werd 11.65 m (PR 12.01 m). Hierna stond zij vierde. Het hoogspringen zou de wedstrijd beslissen. Het hoogspringen is een belangrijk onderdeel in de meerkamp, omdat daar veel punten op te scoren zijn. Helaas bleef de lat er op 1.59 m niet opliggen en werd het 1.56 m. Terwijl Britta buiten vaak moeiteloos over 1.65 m wipt en zelfs een PR van 1.70 m heeft staan. Als zesde begon zij aan de 800 meter en dacht dat een podiumplaats niet meer binnen bereik lag. Maar met een formidabele tijd van 2.21.09 sec bleef zij ver voor op de concurrentie. Hierbij klom zij naar een gedeelde tweede plaats. Er is echter een regel die bepaalt dat bij een gelijk puntenaantal diegene met de meeste overwinningen op de ander wint. Britta had echter alleen de 800 meter gewonnen, terwijl haar concurrente twee onderdelen had gewonnen. Officieel dus derde. Maar ook dat is als 1e jaars B een goed resultaat. Volgend jaar mag zij weer bij de B’s meedoen.

Hier zijn de resultaten van de deelnemers te zien.