Clytoneus-atleten succesvol bij NK Indoor Junioren

2 maart 2015

Apeldoorn, 28 februari / 1 maart 2015 - Op de mooie indoorbaan van Apeldoorn vond afgelopen weekend het NK junioren plaats. Britta kwam uit op haar favoriete springonderdelen: hinkstapspringen en verspringen. Sam zou alleen meedoen met het hinkstapspringen. Freek Tiel Groenestege en Laurens Corbière deden op zondag mee met het kogelstoten.

Britta en Sam moesten hinkstappen op zaterdag. Eerst Britta die bovenaan de ranglijst staat en dus favoriet was op dit onderdeel. De afstand die ze in haar hoofd had, kwam er nog niet echt uit. Haar verste sprong van 11.46 meter was wel voldoende om te winnen al kwam de concurrentie wel dichtbij met 11.21 meter voor nummer twee en 11.04 meter voor nummer drie.

Sam moest daarna aan de bak. Tijd om eindelijk eens verder te springen dan de coach (12.49 m) en met een PR van 12.44 meter zou dat moeten kunnen. Het inspringen zag er veelbelovend uit. Bij de eerste poging echter greep Sam naar zijn hamstring. Hij moest de wedstrijd staken zonder afstand met wat later een flinke verrekking van zijn hamstring bleek te zijn. Jammer, ook omdat voluit speerwerpen er nu ook even niet inzit.

Op zondag stond voor Britta al vroeg het verspringen op het programma. De eerste poging helaas ongeldig. Daarna het koppie erbij houden en de tweede was geldig. De afstand van 5.21 m viel wat tegen. In de voorlaatste sprong stond Britta vijfde met 5.28 meter. Britta is altijd goed in haar laatste poging en ook nu weer wist zij met haar laatste sprong ook de sprong naar het podium te maken. Een derde plek met 5.37 meter. De concurrentie was dit weekend iets te sterk met 5.45 m en 5.68 meter.

Laurens bleef op zondag steken in de voorronde van het kogelstoten met een worp van 11,97 meter. Freek bereikte de finale en werd daar mooi vierde met een worp van 14,37 meter. Hij werd in de laatste ronde voorbijgestoken door de latere nummer drie.

Hier zijn de resultaten van alle deelnemers te zien.