Trainingsafstanden rond de atletiekbaan

19 juni 2015

Paul van Kakum heeft enkele te trainen afstanden uitgezet rond de atletiekbaan.

Afstanden op de Waardsedijk

400 m.

Vanaf het fietspad naar de Polderbaan bij lantaarnpaalnummer 037/612 richting de verkeerslichten Hollandbaan. Ook het 200 m punt is gemarkeerd. Markeringen zijn te vinden aan de linkerzijde van de Waardsedijk.

1000 m.

Vanaf lantaarnpaalnummer 037/619 aan de rechterzijde van de Waardsedijk lopen in de richting van de verkeerslichten op de Hollandbaan. Halverwege is net voor de ingang van de auto’s naar de baan van Clytoneus. Deze kilometer is uitgezet per 100 m door gele strepen met een nummering oplopend van 0 tot 10.

Vanaf de baan naar het industrieterrein ter hoogte van het Ziekenhuis is 2000 m.

Afstanden op de Hollandbaan

Vanaf de bioscoop tot aan de verkeerslichten op de Hollandbaan ligt een fietspad van 700 m. Dit pad is ook uitgezet per 100 m door gele strepen met nummering oplopend van 0 tot 7.

De grote ronde buiten het stadspark om

De hele ronde is zo'n 1040 tot 1045 m. Deze kilometer is ook uitgezet per 100 m door gele strepen met nummering oplopend van 0 tot 10.

Extra uitdaging

Als je afstanden wilt lopen met een extra uitdaging, kun je voor de volgende route kiezen. De Pompmolenlaan op het industrieterrein is de langste weg. Ook daar zijn 100 m markeringen in geel aangebracht. Er is 600 m uitgezet aan de rechterzijde van de weg te beginnen net na de ingang van de autobandengarage en lopend in de richting van het Intechnium. Rond het 400/500 m punt ligt aan je linkerhand een wit gebouw waarop scholeksters en zwarte sternen broeden. Deze vinden onze komst niet zo leuk en proberen je te verjagen.