Laatste nieuws baanrenovatie - 26 juli

26 juli 2015

Baanrenovatie - 23 juli 2015

De renovatie is in volle gang. De baan wordt opnieuw geasfalteerd. Binnenkort wordt de oranje bovenlaag opnieuw aangebracht. De mannen die dit gaan doen, zijn gearriveerd. We hopen dat er voldoende droge dagen zijn om de bovenlaag te laten uitharden om de geplande opleverdatum op 21 augustus te halen.

Eerdere berichten over de baanrenovatie

  • 6 juli: Met de adviseur van de gemeente is een tweede ronde langs de werkzaamheden gemaakt. Nadat het tartan is verwijderd, blijkt dat op een aantal plekken de baan iets te laag ligt. Om dit te corrigeren moet de regengoot aan de binnenkant opnieuw gesteld worden. Dit is niet mogelijk zonder de goot te beschadigen. Daarop is besloten een nieuwe goot aan te brengen. De daaropvolgende werkzaamheden worden opnieuw gepland met nog steeds als streven om de baan op 21 augustus opgeleverd te krijgen.
  • 22 juni: Samen met de adviseur van de gemeente is een rondje langs de werkzaamheden gelopen. Volgens de planning wordt aan het eind van deze week het asfalt afgefreesd. Dan krijgen we volledige zekerheid over de kwaliteit van de ondergrond. Begin volgende week wordt dan geasfalteerd. Binnenkort wordt het plein voor het clubgebouw in twee etappes opnieuw bestraat.
  • 19 juni: Hier vind je informatie over gemarkeerde trainingsafstanden rond de atletiekbaan.
  • 8 juni: Het werk aan de baan zelf is gestart. Vanaf dat moment kan dus niet meer op de baan getraind worden. Het clubgebouw blijft toegankelijk.
  • 31 mei: In verband met de baanrenovatie worden het juniorenkamp en het pupillenkamp verplaatst naar september.
  • 26 mei: Voor de pupillen en de deelnemers aan de KidsPlus zijn alternatieve trainingslocaties geregeld. Hier vind je het aangepaste trainingsschema.
  • 19 mei: De baanrenovatie is begonnen met werkzaamheden op het middenterrein. Kijk hier voor enkele foto's van de eerste werkzaamheden.
  • 30 april: De baanrenovatie heeft gevolgen voor de organisatie van jeugdwedtrijden. Dit jaar kunnen maar twee onderlinge jeugdwedstrijden georganiseerd worden. De onderlinge meerkamp voor senioren en masters wordt dit jaar samengevoegd: loopnummers en techniek, op diverse avonden (12 en 19 mei). Lees er hier meer over.

08-06-2015: Het werk aan de baan is daadwerkelijk gestart. De bovenlaag wordt verwijderd.

De plannen

Onze baan is aan groot onderhoud toe. De gemeente heeft een aannemer geselecteerd voor uitvoering van de opdracht. We weten op hoofdlijnen het verloop van de renovatie. Het clubgebouw blijft de hele periode beschikbaar en toegankelijk. De trainingen beginnen in principe daarom zoals gewoonlijk bij het clubgebouw. Voor specifieke trainingen waar baan of middenveld noodzakelijk zijn, hebben de trainers afspraken gemaakt met bevriende clubs. Voor vragen over je trainingen kun je bij je eigen trainer terecht.

We hebben met de gemeente Woerden de plannen van de baanrenovatie doorgenomen. Naar aanleiding van eerdere proefboringen blijkt dat behalve het tartan (de kunststoflaag), de toplaag van het onderliggende asfalt ook vernieuwd moet worden. Dat betekent dat de renovatie toch iets langer duurt dan eerder gehoopt. Op 18 mei is de gemeente gestart met het opknappen van het middenterrein. Dat was te kleiig en daarom wordt een deel afgegraven en vervangen door grond met meer zand. Het clubgebouw is met het oog op de BSO afgeschermd van de werkzaamheden.

Het plan was dat rond 1 juni de daadwerkelijke renovatie van de baan zou starten. Alles wat rood is, wordt verwijderd en vervangen inclusief het eerder genoemde asfalt. De verspringbakken en leunhekken worden ook opgeknapt c.q. vervangen. Naar mate de financiën van de gemeente het toelaten worden daarnaast nog kleine verbeteringen meegenomen. Hierover zijn we nog in overleg. Naar verwachting is de baan met een groen veld klaar op 21 augustus 2015.