Verslag Juniorenkamp 2015

27 september 2015

Woerden, 19 en 20 september 2015 - Zaterdag was het weer tijd voor het juniorenkamp, met als thema: Mexico. Onder begeleiding van Mexicaanse muziek zetten de junioren hun tenten op en kwamen ze met sombrero en al naar het dakterras waar een heerlijke Mexicaanse maaltijd klaar stond. Gijs, Renze en Tim hadden zich flink uitgesloofd met 5,5 kg kip en nog meer gewicht aan gehakt waar de junioren hun wraps en tortilla’s mee konden vullen. Nadat de maagjes waren gevuld werd de eerste activiteit gestart: de Sombrero spelen.

De spelen bestonden uit vijf onderdelen: 100 meter sombrero slalom, springen naar de sombrero, sombrero werpen, over sombrero’s springen en als laatste moesten de junioren de douane zien te passeren. Bij de douane kregen de junioren lastige raadsels voor hun kiezen die ze zo snel mogelijk moesten oplossen. De winnaar, Daan Jansen, ging in stijl naar huis met een piñata. Inmiddels was het donker geworden en kon het nachtspel beginnen. In het park achter de baan werd het drugssmokkelspel gestart. De junioren moesten van de rode naar de witte vlag lopen met zakjes met onbekende inhoud. Uiteraard waren er bewakers op pad die de smokkelaars tegenhielden door op ze te schijnen met een zaklamp, waardoor de junioren weer terug moesten naar het beginpunt. Laurens ervaarde erg veel problemen tijdens het spel, zijn lange en ‘gespierde’ lichaam zorgde ervoor dat hij mopperend één keer bij het eindpunt kwam. Jochem had dit duidelijk vaker gedaan en won met overmacht ook een mooie piñata. Teruggekomen op de baan stond een buitenbioscoop klaar met een terrasverwarmer, hooibalen, vuurkorf, nachos en chicken wings. Gekropen in hun slaapzakken keken de junioren naar Jurassic World. Na de film bleef het nog lang gezellig op het dakterras.

De volgende ochtend was het tijd voor het sporttoernooi. Na het ontbijt streden de teams tegen elkaar bij korfbal, volleybal en softbal+voetbal. Jochem had zijn kruit verschoten bij het nachtspel en won met zijn team geen enkel potje. Kirsten werd onderuit gehaald bij het softbal en Rick maakte twee keer een home run. Terwijl Renze in de korfbalpaal hing, won zijn team de meeste wedstrijden. Na het sporttoernooi was het tijd voor een broodje knakworst en werden de tenten opgeruimd.

Wij vonden het een geslaagd kamp en hopen jullie volgend jaar weer te zien. Wel zien we volgend jaar graag dat wat meer mensen blijven helpen bij de eindschoonmaak, zodat ook wij, als begeleiding, wat op tijd naar huis kunnen.

De jeugdcommissie

P.S.: Meer foto's van dit evenement zijn hier te vinden.