Sprookjesachtige Off road run bike run

10 januari 2016

Woerden, 9 januari 2016 - Afgelopen zaterdag was het dan zover; we mochten de Woerdense bagger weer in! In het wijkpark lagen twee parcoursen klaar voor de deelnemers. Namelijk een zwaar loopparcours inclusief de benodigde hoogtemeters en een technisch fietsparcours, slingerend door het wijkpark.

Qua weer hebben we het goed getroffen, na een hoop regen de week vooraf bleef het zaterdag gelukkig droog. Deze regen van de afgelopen week was wel terug te vinden in de ondergrond. Gelukkig, want bij een Off Road Run Bike Run hoort modder!

Na een korte uitleg wist iedereen wat hem/haar te doen stond; drie ronden lopen, vier ronden fietsen en afsluitend twee ronden lopen. Klokslag 16:00 klonk het startschot en konden de dames- en herencategorieën vertrekken. Naast de reguliere deelnemers waren er ook nog duo’s gevormd. Hierbij nam één van de twee duo’s het lopen voor zijn rekening; aan de ander de taak om het fietsen zo snel mogelijk te volbrengen.

Tijdens het fietsen begon het al te schemeren. Gelukkig had de organisatie hier een erg prachtige oplossing voor. Aankomend op het loopparcours was het parcours volledig verlicht door fakkels. Niet alleen erg functioneel, maar ook sfeervol!

Na een spannende strijd kwam Tim Valentijn als eerst over de finish, gevolgd door de winnaars bij de duo’s; het team van BikeCenter bestaande uit Gerard Bouwman en Miel Barkmeijer. Vervolgens kwam bij de dames als eerste duo Liane Verheul en Siepke van den Burg over de streep.

De club stond ook even stil bij de val van clubgenoot Siem Appeldoorn. Hij is medeorganisator van dit jaarlijkse evenement maar kon er door zijn val dit jaar helaas niet bijzijn. De felbegeerde Modderkoning/Modderkoningin bokaal werd uitgereikt tijdens de afsluitende bubbels en bites van de triathlonvereniging. Onder het genot van een overheerlijke stamppot maaltijd en na een toast op het nieuwe jaar.

Foto's: Boris Kock