Britta de Haan 2e op NK indoor meerkamp met 10e prestatie aller tijden

16 februari 2016

Apeldoorn, 13 februari 2016 - Britta startte dit weekend in Apeldoorn bij de meisjes B op de meerkamp. Bij indoor worden vijf onderdelen op één dag afgewerkt in plaats van zeven onderdelen over twee dagen zoals dat bij outdoor gebeurt.

Het was een lange dag die al om 10.00 uur begon met de 60 meter horden. Zij liep 9.08 sec wat een verbetering van haar PR betekende (9.18 sec). Zo’n start werkt motiverend. Het tweede onderdeel is het verspringen. Gelukkig was de eerste sprong meteen goed (5.44 sec) en in de derde poging werd het zelfs 5.52 meter. Een nieuw indoor PR. Alleen outdoor heeft Britta met 5.57 meter verder gesprongen.

Hierna volgde het kogelstoten. Twee keer had Britta indoor al over de 12 meter gestoten. Nu werd het een PR met 12.36 meter.

Het hoogspringen is altijd een cruciaal onderdeel in de meerkamp, omdat het door de zenuwen kan mislukken. Britta had indoor nooit hoger gesprongen dan 1.59 meter. Nu wipte zij in haar derde poging over 1.62 meter en kwam de lat er op 1.65 meter net af.

Met 145 punten achterstand op haar concurrente Marijke Esselink leek zilver het meest haalbare. Britta loopt echter een goede 800 meter, dus ging zij er helemaal voor. Met een mooie winnende 2.21.27 sec werd de afstand met Marijke wel kleiner, maar werd het eindresultaat zilver met 60 punten achter Marijke. Vorig jaar was het verschil nog 140 punten.

Britta was zeer tevreden met deze medaille. De prestaties waren allemaal prima. Deze prestatie leverde een tiende plek op voor de allertijden ranglijst bij de meisjes B.

Volgende week zijn de NK junioren. Ook hier maakt Britta weer kans op medailles.

Uitslagen