Britta de Haan wint 2x goud en 1x brons bij NK Indoor Junioren

22 februari 2016

Apeldoorn, 20/21 februari 2016 - Op zaterdag 20 februari en zondag 21 februari 2016 is Omnisport Apeldoorn voor de achtste keer het strijdtoneel voor de Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek voor Junioren A en B. Britta de Haan wint twee keer goud en één keer brons.

Op zaterdag pakte Britta de winst bij het hinkstapspringen met een afstand van 12.08 meter. Dit was goed voor de één na beste prestatie allertijden bij de B junioren.

Voor de zondag stonden twee onderdelen op het programma. Als eerste moest zij verspringen. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden. Britta sprong in haar derde poging naar een persoonlijk record van 5.65 meter. Haar concurrente sprong daarop 5.62 meter. Britta sprong in de volgende ronde nog een keer 5.65 meter. Haar concurrente kwam na zes sprongen niet verder, dus won Britta dit verspringen met slechts 3 cm verschil.

Ondertussen moest zij de 60 meter horden series lopen en plaatste ze zich met een tijd van 9.16 seconde voor de finale. Deze finale ging zij met de vijfde tijd in, maar in de 'winning mood' waarin zij verkeerde, liep zij een persoonlijk record van 9.00 seconde en veroverde hiermee de bronzen medaille.

Hiermee werd zij de atleet die de meeste medailles veroverde op dit kampioenschap.

Vorige week veroverde zij het zilver tijdens het NK meerkamp en volgende week probeert zij de beste B junior allertijden te worden tijdens het NK senioren bij het hinkstapspringen.