Jurjen Polderman wint brons bij NK cross

13 maart 2016

Oldenzaal, 13 maart 2016 - Onder zonnige maar ook koude weersomstandigheden werd afgelopen zondag bij Oldenzaal het Nederlands kampioenschap cross gehouden. Bij de lange cross (11,2 km) was vanaf het startschot duidelijk dat de medailles verdeeld zouden worden tussen Tom Wiggers, Denns Licht en Jurjen Polderman.

Het was Tom Wiggers die vanaf het begin van de wedstrijd de kop nam en zijn concurrenten al na één ronde (van de zes) van zich afschudde. Licht en Polderman restte vervolgens niet veel meer dan een strijd om de tweede en derde plek. Een strijd die in het begin van de wedstrijd zich duidelijk in het voordeel van Licht aftekende. Hij liep bijna een halve minuut op de Clytoneus-atleet uit. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Jurjen steeds beter in de wedstrijd en ronde voor ronde snoepte hij een paar seconde van de voorsprong van Dennis Licht af, tot slechts vijf á zes seconde in de voorlaatste ronde. In de snelle laatste ronde wist Licht echter stand te houden en eiste hij de zilveren medaille voor zich op en werd Jurjen op zo’n tien seconde achterstand derde.

De bronzen medaille was de afsluiting van een prima ‘cross-winter’ voor Jurjen. Na een zeer goede Warandeloop (2de NL), debuterend bij de EK cross in Frankrijk (33ste), een zware Abdijcross (3de NL) en een goede Mastboscross (2de NL) behaalde Jurjen ook de eindoverwinning van het Nationale Crosscircuit!

Podium NK Cross 2016 (foto Iwan Opprins)